Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Skúter Ujet – štýlovo a bez emisií

Trh s elektrickými motorkami a skútrami sa citeľne rozrastá. Jedným z najnovších prírastkov do tejto rodiny je mestský skúter na elektrický pohon Ujet. Skonštruovala ho spoločnosť Slick, ktorá je známa vďaka výrobe elektrických kolobežiek.

Ujet je ideálnym malým motocyklom na to, aby ste sa absolútne odlíšili v uliciach vášho mesta. Dvojkolesová lahôdka disponuje výklopným dotykovým displejom s jemným rozlíšením, s možnosťou jednoduchého zloženia a netradične integrovanou batériou, ktorú je možné odviesť na kolieskach podobne ako cestovný kufrík.

Prečítajte si aj: Ethec – elektromotorka od študentov

Veľkou pýchou skútra Ujet Electric je integrácia moderných technológií. Okrem spomínaného 7-palcového displeja s jemným rozlíšením. Skúter je samozrejme možne kompletne spárovať s chytrým telefónom, kde budete mať k dispozícii všetky podrobné informácie.

Prečítajte si aj: Harley-Davidson pripravuje dekádu so stovkou modelov vrátane elektrických

Funkčnou ozdobou sú bezdrôtové reproduktory, ktoré sú súčasťou prémiového skútra. Ľahko si tak k pohodové a slobodnej jazde pustíte obľúbené hudobné „playlisty“. Keďže tento motocykel je veľmi ľahký, nepotrebuje ani silný motor. Vystačí si s elektrickým pohonom a výkonom 5,5 koní.

Prečítajte si aj: Elektrická Nera z 3D tlačiarne

Napriek tomu dokáže uháňať rýchlosťou až 108 km/h. Dojazd je rôzny podľa kapacity akumulátora, pričom interval s maximálnym dojazdom sa pohybuje medzi 115 až 150 km. Firma z Luxemburska ale dala svojim motocyklom ešte niečo, čím ich rozoznáte na prvý pohľad od konkurencie.

Prečítajte si aj: APWorks Light Rider alebo elektrická motorka zo sveta 3D

Na mysli máme 14-palcové kolesá bez ráfikov, kde je elektromotor implementovaný do zadného unášača. Ujet Electric je postavený predovšetkým z uhlíkových kompozitných materiálov, čo v praxi znamená, že skúter je nielen ľahký, ale aj dostatočne pevný.

Prečítajte si aj: Vespa Elettrica – zabudnite na klasiku

Chytrá konštrukcia však umožňuje tiež jednoduché zloženie tak, aby zaberal čo najmenej miesta. U moderného zamestnávateľa tak určite nájdete voľný kút, kam sa skúter vojde a pokojne sa pritom môže aj nabíjať. Na plné nabitie stačia len dve hodiny s rýchlonabíjačkou. Pomocou klasickej zásuvky potom nabíjanie trvá 3–6 hodín.

Prečítajte si aj: Honda zaujala robotmi aj autonómnou štvorkolkou 3E-D18

Cena motocyklu, ktorý výrobca predstavil nedávno  na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2018 v Las Vegas sa pohybuje okolo 8500 eur. Zákazníci na starom kontinente majú dôvod na úsmev, pretože najskôr bude skúter v ponuke na európskom trhu a až potom prídu a rad  USA a Ázia.

Prečítajte si aj: Huyndai zaujal elektrickou štúdiou Kite Buggy, jazdí po ceste aj po vode!

Prečítajte si aj: Kalašnikov, ktorý nestrieľa. Elektrická motorka má slúžiť polícii a armáde

Parametre a špecifikácie elektrického skútra Slick Ujet
Maximálny dojazd NEDC: 150 km
Rýchlonabíjanie na 80 %: 120 min.
Klasické nabíjanie na 100 %: 6 h (360 min.)
Kapacita batérie: 2,3 kWh
Výkon: 4 kW
Krútiaci moment: 90 Nm
Maximálna rýchlosť: 45 km/h
Maximálny dojazd: 150 km
Hmotnosť: 43 kg

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov