Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Harley-Davidson pripravuje dekádu so stovkou modelov vrátane elektrických

Harley-Davidson má v pláne v najbližšom desaťročí predstaviť stovku nových motocyklov. Zástupcovia americkej značky síce súčasne prezradili, že niektoré z nich budú elektrifikované, ale detaily zatiaľ zostávajú firemným tajomstvom.

 

 

Pred niekoľkými rokmi predstavili tvorcovia z Harley-Davidson koncept nazvaný Project LiveWire. Jednalo sa o prvý elektricky poháňaný motocykel svetoznámej firmy a verejnosť ho prijala prekvapivo kladne. Projekt sa teraz presunul do fázy výskumu a vývoja, až potom bude definitívne odklepnutá sériová výroba.

 

 

„Prototyp elektrické motorky sme už ukázali. Ešte nevieme, kedy finálnu verziu oficiálne predstavíme, ale môžem prezradiť, že na tom intenzívne pracujeme a všetko ide podľa plánu,“ prezradil Bill Davidson, pravnuk zakladateľa spoločnosti, pri oslavách stých narodenín značky v Austrálii.

 

 

Hoci to ešte nie je oficiálne potvrdené, dá sa predpokladať, že nezostane len pri jednej elektromotorke. Naopak vieme, že americká spoločnosť nie je zainteresovaná v tvorbe autonómnych technológií. „Sme neustále obklopení elektronikou a všemožnými systémami. Riadenie motocyklu nám umožňuje sa od toho všetkého aspoň na chvíľu oslobodiť,“ dodal Davidson.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov