Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VW I.D. BUGGY: Hurá do Ženevy!

Ženevský autosalón nebýva skúpy na prekvapenia. Medzi ozdoby marcového motoristického sviatku by mala patriť aj nová verzia elektrickej buggy od automobilky Volkswagen. Štúdia dostala názov I.D. BUGGY.

Prečítajte si aj: „Vaya con Dios“ VW Beetle

Volkswagen znovu oživí legendu! Značka z Wolfsburgu predstaví začiatkom tretieho kalendárneho mesiaca koncept inšpirovaná populárnymi americkými plážovými „buginami“, je skonštruovaná na základe modulárnej platformy pre elektromobily MEB. To len dokazuje univerzálnosť tejto platformy.

Prečítajte si aj: Pikes Peak: VW I.D. R s absolútnym rekordom

„Buggy je viac než automobil. Je stelesnením automobilového života. To sa odráža aj v novej štúdii ID. BUGGY, ktorá ukazuje, ako vypadá moderná interpretácia klasického vozidla bez retro prvkov. A predovšetkým, ako emocionálna môže byť elektromobilita,“ tvrdí Klaus Bischoff, šéfdizajnér značky Volkswagen.

Prečítajte si aj: Memminger Roadster 2.7 je výkonnejšou verziou VW Beetle

Koncepcia úplne elektrickej buggy je inšpirovaná historickými vzormi z Kalifornie. Vtedy bol základom podvozok z ikonického „Chrobáka“, dnes ponúka podobnú flexibilitu platforma MEB. Nová interpretácia čistokrvnej buggy sa štýlovo vzdáva pevnej strechy a konvenčných dverí. Celkovému dojmu navyše dominujú voľne stojace kolesá s terénnymi pneumatikami a odhalené prahy.

Prečítajte si aj: VW I.D. Vizzion? Autonómny elektrický sedan bez pedálov aj volantu!

Nová štúdia na základe MEB dokazuje, že plne elektrická platforma nemusí byť používaná výhradne len pre veľkosériovo vyrábané modely. Rovnako ako kedysi platforma „Chrobáka“ má modulárna platforma pre elektricky poháňané verzie potenciál pre realizáciu individuálnych automobilov, vyrábaných v malých sériách.

Prečítajte si aj: VW e-Golf: Zmontuj si a jazdi!

Automobily pro zábavu, s technikou Volkswagen, majú dlhú históriu. Na základe legendárneho „Chrobáka“ vznikali niekoľko desaťročí kreatívne a čiastočne exkluzívne špeciálne riešenia, od kabrioletu „Chrobák“ cez špeciálne karosérie firiem, akými boli Hebmüller či Rometsch, až po kompletne otvorené varianty (napr. Meyers-Manx Buggy).

Prečítajte si aj: VW I.D. Neo – Maskované africké testy

Do 80. rokov minulého storočia vzniklo po celom svete 250 000 individuálnych vozidiel v malých sériách aj ako unikáty. Najnovší originál, štúdia plne elektrickej buggy, oslávi svoju premiéru pri Ženevskom jazere na 89. medzinárodnom autosalóne (7. až 17. marca 2019).

Prečítajte si aj: Už je to tu! Elektrický Volkswagen I.D. do výroby na jeseň 2019

Na výstavisku Palexpo vyhlásia okrem iného aj výsledky už tradičnej ankety európske Auto roka 2019 (COTY). Dospelí návštevníci zaplatia za vstupenku 16 švajčiarskych frankov (14 eur) a deti 9 CHF (7,90 eur). Každý deň po 16.00 h bude autosalón v Le Grand-Saconnex na ulici Route François-Peyrot 30 prístupný za polovičné ceny.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov