Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Grandland X dostal nový benzínový motor

Na rastúci záujem o moderné benzínové motory zareagoval aj Opel a ponuku svojho modelu Grandland X rozšíril o výkonný preplňovaný štvorvalec.

Nový motor má objem 1,6 litra, maximálny výkon 133 kW (180 k) a najvyšší krútiaci moment 250 Nm už pri otáčkach 1750 min-1. Motor, ktorý sa vyznačuje spontánnou reakciou, udeľuje modelu Grandland X zrýchlenie z 0 na 100 km/h za iba 8,0 sekundy a maximálnu rýchlosť 222 km/h. Motor z konštrukčného radu PureTech však neposkytuje iba vysoký výkon. Vďaka najmodernejšiemu systému čistenia výfukových plynov, ktorý obsahuje aj filter tuhých častíc benzínového motora GPF (Gasoline Particulate Filter), produkuje aj nízke emisie. K priaznivej spotrebe paliva a vysokej účinnosti prispieva aj systém variabilného časovania ventilov.

Ani tu sa však novinky určené pod prednú kapotu tohto populárneho crossoveru nekončia. Automobilka už avizovala príchod modelu vybaveného plug-in hybridnou technikou. Podľa aktuálnych informácií plánuje Opel začať prijímať objednávky na Grandland X PHEV už v polovici tohto roka. Opel do konca roka 2020 na trh uvedie celkovo 8 nových alebo modernizovaných modelov.

Peter Lacena, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov