Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Memminger Roadster 2.7 je výkonnejšou verziou VW Beetle

Memminger Roadster 2.7 je dvojmiestne “žihadlo”!

„Chrobák“ je nesmrteľný! Nemecká automobilka Volkswagen síce nedávno avizovala ukončenie výroby modelu VW Beetle, ale ten naďalej zostáva predlohou pre nové projekty. Na jeho platforme najnovšie vznikol športový roadster Memminger 2.7, ktorý sľubuje vysoký pôžitok z jazdy.

Atraktívny kabriolet je v podstate dielom spoločnosti Memminger Feine-Cabrios & Stahlbau GmbH, ktorú pred 26 rokmi v bavorskom Reichertshofene založil a stále prevádzkuje Georg Memminger.


Rodinný podnik, v ktorom pracuje aj jeho syn Schorsch Memminger, sa špecializuje na opravy a renovácie klasických vozidiel Volkswagen Beetle z rokov 1938 až 2003, ktoré využívajú vzduchom chladené ploché štvorvalce.

V porovnaní s originálom z konca štyridsiatych rokov minulého storočia je nový model o trochu dlhší s rázvorom predĺženým od 24 mm. Avizovaná hmotnosť by sa mala pohybovať okolo 800 kg. Zaujímavosťou je, že brzdy pochádzajú z prvých modelov Porsche 911.

Memmimger Roadster 2.7 ma kolesá s priemerom osemnásť palcov a päťstupňová prevodovka je výhradne manuálna. Vzduchom chladený štvorvalec s objemom 2717 ccm ponúkne najvyšší výkon 155 kW (210 k) a krútiaci moment 247 Nm. Maximálna rýchlosť prevyšuje 200 km/h.


Už na prvý pohľad vypadá tento roadster agresívne, čomu napomáha celkové rozšírenie, vytiahnuté blatníky, veľké kolesá a oblúky za sedačkami. Tie ukrývajú bezpečnostný rám a navyše pomáhajú privádzať viac vzduchu k motoru.

 

Navyše, na bývalom viečku motora vyrástol elegantný spojler. Nemecká firma, ktorá v súčasnosti monitoruje záujem zákazníkov, je pripravená v prípade dopytu vyrobiť 22 exemplárov z  konceptu Memmimger Roadster 2.7.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov