Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VW I.D. Neo – Maskované africké testy

Elektrický koncept spoločnosti Volkswagen s dočasným pracovným označením I.D. Neo smeruje do výroby. Ambiciózny hatchback by mal postupne nahradiť obľúbený e-Golf.

Maskované prototypy už absolvovali prvé testy na cestách v Juhoafrickej republike, kde dostali pozvanie vybraní zástupcovia svetových médií.

Prečítajte si aj: VW I.D. Vizzion? Autonómny elektrický sedan bez pedálov aj volantu!

Ani siedma veľmoc však zatiaľ nedisponuje podrobnými informáciami o interiéri, ktorý tak zostáva oficiálne utajený. V prípade štúdie sa však fotografie na verejnosti objavili, takže sa napríklad hovorí o bezdotykovom ovládaní na základe hlasu.

Prečítajte si aj: VW s konektivitou, podlahovým kúrením aj sprchou

Podľa fotografií aj priloženého videa je zrejmé, že produkčný hatchback sa od pôvodných tvarov štúdie Volkswagen I.D. príliš nevzdialil. Tento fakt podčiarkujú napríklad aj aerodynamické disky kolies.

Prečítajte si aj: Novinky od VW: Elektrický bus I.D. Buzz a sedemmiestny Tiguan

V porovnaní s elektrickým modelom e-Golf má produkčný hatchback rázvor náprav 2750 mm, čo je o 130 mm viac. V súvislosti so základným objemom batožinového priestoru uvádza VW hodnotu 980 l, samozrejme za predpokladu  sklopenia zadných sedadiel.

Prečítajte si aj: Volkswagen chce údajne zmeniť logo! Ako bude vyzerať?

I.D. Neo je v podstate priekopníkom zo série elektrických vozidiel značky Volkswagen, ktoré výhradne využívajú platformu MEB. Záujemcovia sa môžu tešiť na elektrický motor umiestnený na zadnej náprave, ktorý vyprodukuje kolem 125 kW (170 koní) a 300 Nm krútiaceho momentu.

Prečítajte si aj: Memminger Roadster 2.7 je výkonnejšou verziou VW Beetle

V základnej verzii by malo produkčné I.D. Neo dostať akumulátory s kapacitou 48 kWh. Na jedno nabitie by malo vozidlo budúcnosti zvládnuť minimálne trasu dlhú 330 km, ale najsilnejší variant bude údajne priprav na dojazd 55 km.

Prečítajte si aj: „Vaya con Dios“ VW Beetle

Volskwagen plánuje, že výrobné linky začne I.D. Neo opúšťať koncom budúceho roka, pričom predaj vo veľkom by sa mal spustiť začiatkom roka 2020. Okrem elektrického hatchbacku sa skloňuje aj sériová verzia SUV I.D. Crozz, mikrobus I.D. Buzz, sedan I.D. Vizzion a sedemmiestne SUV I.D. Lounge.

Prečítajte si aj: Volkswagen predstavil svoj najmenší crossover: VW T-Cross

Prečítajte si aj: Pikes Peak: VW I.D. R s absolútnym rekordom

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov