Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VW e-Golf: Zmontuj si a jazdi!

“Customizácia” respektíve prispôsobovanie výrobného procesu individuálnym požiadavkám zákazníka už zasiahla aj automobilový priemysel. Napríklad v Drážďanoch si už môžete zmontovať “svoj” e-Golf.

Prečítajte si aj: VW ruší pracovné miesta

Na vychytávky svetoznámych odevných firiem sme už nejaký ten rok zvyknutí. Dnes už nikoho neprekvapí ponuka značiek Nike alebo Adidas, ktoré umožňujú svojim zákazníkom navrhovať a v podstate aj dizajnovať za vyššiu konečnú cenu „vlastné“ tenisky. Vyberú si konkrétny model tenisiek a navrhnú si originálnu farebnú kombináciu.

Prečítajte si aj: VW I.D. Neo – Maskované africké testy

Nemecká automobilka Volkswagen zašla ešte ďalej. Pre svojich skalných zákazníkov vytvorila Sklenenú manufaktúru na východe krajiny, kde môžu záujemcovia sprevádzať „svoje“ budúce auto na časti montážnej linky.

Prečítajte si aj: VW s konektivitou, podlahovým kúrením aj sprchou

Na troch montážnych miestach môžu normálni smrteľníci pod odborným vedením zamestnancov spoločnosti Volkswagen sami priložiť ruku k dielu – napríklad pri montáži prístrojovej dosky.

Prečítajte si aj: Novinky od VW: Elektrický bus I.D. Buzz a sedemmiestny Tiguan

Ďalšími miestami pre netuctové zážitky sú stanoviská, na ktorých prebieha uloženie systému pohonu do karosérie a montáž masky chladiča na prednej časti. Sklenená manufaktúra Volkswagen v Drážďanoch rozširuje účasťou zákazníka na výrobe svoju ponuku zážitkov vo svete elektrickej mobility.

Prečítajte si aj: Volkswagen chce údajne zmeniť logo! Ako bude vyzerať?

„Sklenená manufaktúra je výkladnou skriňou elektrické mobility, poskytované značkou Volkswagen. Okrem skúšobných jázd, konfigurácie a predávania vozidiel VW e-Golf zákazníkom teraz ponúkame tiež špeciálne zážitky priamo pri výrobe vozidla,“ poznamenal Arnd Meyer-Clasen.

Prečítajte si aj: „Vaya con Dios“ VW Beetle

„Zákazníci u nás v Drážďanoch môžu byť nielen prítomní pri výrobe svojho automobilu, ale tiež sami priložiť ruku k dielu. Elektrická mobilita, ktorej sa môžete dotknúť – to je jedinečný zážitok vo svete automobilov,“ dodal vzápätí vedúci predaja v nemeckej automobilke.

Prečítajte si aj: VW prepustil šéfa Audi, „sedí“ kvôli Dieselgate

Prítomnosť pri výrobnom procese je možné si rezervovať pri objednávke elektrického e-Golfu u predajcu. Termín je možné si dohodnúť v „Transparentnej továrni“ v dobe výroby od pondelka do piatku (6.00 – 22.00 h). Zážitkový paket stojí 390 eur.

Prečítajte si aj: Pikes Peak – VW I.D. R s absolútnym rekordom

Okrem osobnej účasti pri výrobe vozidla sú v cene produktu zahrnuté aj ďalšie služby, ale aj akákoľvek preprava v centre mesta, prehliadky výroby aj výstavných priestorov, fotografie na pamiatku a poukaz v hodnote 50 eur na návštevu reštaurácie e-VITRUM.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov