Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Už je to tu! Elektrický Volkswagen I.D. do výroby na jeseň 2019

Stane sa z modelu Volkswagen I.D. ľudové vozidlo budúcnosti?

Ak ste to nestihli, máte smolu! Budúcnosť je už totiž pred dverami. Aspoň to platí v prípade futuristického elektromobilu novej generácie Volkswagen I.D., ktorý sa má oficiálne začať vyrábať v nemeckom Zwickau už od novembra budúceho roku.


 

Päťdverový hatchback Volkswagen I.D. bude prvým elektromobil koncernu Volkswagen postaveným na novej platforme MEB. Podľa predstaviteľov nemeckej automobilky by sa už v roku 2020 malo vyrobiť 100.000 kusov ročne.

 

Elektromobil ponúka výkon 125 kW (168 k) na zadnej náprave a dojazd medzi 400 km až 600 km NEDC. Očakáva sa, že svetlo sveta uzrie aj verzia s pohonom všetkých štyroch kolies. Maximálna rýchlosť bude obmedzená na 160 km/h, akcelerovať z pokoja na stovku dokáže za menej ako osem sekúnd.

Auto sa otočí na 9,9 metroch, vďaka čomu údajne disponuje vynikajúcou ovládateľnosťou, čo šoféri ocenia najmä v stiesnenom mestskom prostredí. Dizajn vzniká v hlavnom designovom štúdiu vo Wolfsburgu. Rozmery konceptu sú 4100 mm na dĺžku, 1800 mm na šírku a 1530 mm do výšky.


Tento elektromobil je teda o 155 mm kratší, 9 mm užší a 77 mm vyšší, než súčasná siedma generácia Volkswagen Golf. Rázvor je o 130 mm dlhší, meria 2750 mm. Na britskom trhu sa auto objaví začiatkom roku 2020, na dominantných európskych trhoch možno už o niečo skôr.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov