Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Harley-Davidson LiveWire: Elektro-debut

Legendárna značka Harley-Davidson zverejnila nedávno už aj niektoré technické parametre ku svojmu prvému plne elektrickému motocyklu. Harley-Davidson LiveWire, ktorý zrýchli z nuly na 100 km/h za necelé štyri sekundy, má maximálny dojazd 177 km. Na trh sa dostane na jeseň.

Prečítajte si aj: Ethec – elektromotorka od študentov

Záujemcovia o elektrického priekopníka sa na Veľtrhu spotrebnej elektroniky v Las Vegas (CES 2019) sa okrem iného dozvedeli aj to, že základná cena motocyklu je stanovená na čiastke 27.7909 amerických dolárov (24.300 eur). Vo výbave nechýba 4,3-palcový dotykový displej, ani aplikácia pre smartfón.

Prečítajte si aj: Máte radi sci-fi? Motorka Bandit9 L-Concept určená práve pre vás!

Nielen elektro-motoristov bude určite zaujímať otázka dobíjania batérie. Pri pripojení do klasickej domácej zásuvky by každá hodina nabíjania mala vystačiť na dojazd približne 20 km. Nabíjačky druhej úrovne síce nabíjanie neurýchlia, avšak v prípade pripojenia na nabíjačku Level 3 DC už sa batéria plno dobije za necelú hodinu.

Prečítajte si aj: Ani „bajk“, ani motorka. Diabolské elektrobicykle Düsenspeed

Čo sa týka nových možností konektivity, tak spomínaný 4,3-palcový dotykový displej. Ten bude navyše vybavený službou H-D Connect Services, vďaka ktorej bude možné s motocyklom komunikovať pomocou chytrých zariadení a to cez špeciálnu Harley-Davidson aplikáciu.

Prečítajte si aj: APWorks Light Rider alebo elektrická motorka zo sveta 3D

Za vychytávku možno považovať fakt, že majiteľ motocyklu získa možnosť kontrolovať stav nabíjania, súčasný dojazd alebo vyhľadávanie najbližšej nabíjačky. Aplikácia navyše dokáže upozorniť na potrebu servisných prehliadok a môže sledovať miesto zaparkovania motocyklu. Na to všetko sme už síce zvyknutí, ale skôr v prípade automobilov.

Prečítajte si aj: Segway-Ninebot: Elektrická motokára

Prečítajte si aj: Skúter Ujet – štýlovo a bez emisií

Prečítajte si aj: Elektrická Nera z 3D tlačiarne

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov