Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Segway-Ninebot: Elektrická motokára

Prestala vás baviť elektrická kolobežka? Hľadáte ideálny vianočný darček pre svoje ratolesti? Potom je elektrická motokára Segway-Ninebot, ktorú postavíte z hoverboardu, vhodným tipom pre vás!  

Spoločnosť Segway nedávno predĺžila úspešnú „crowdfundingovú“  kampaň na svoju elektrickú motokáru, v rámci ktorej už vybrala viac ako milión amerických dolárov (886.132 eur). Záujemcovia o motokáru, ktorej nechýba ani ručná brzda na driftovanie, si ju tak v závere tohto roku mohli kúpiť za zvýhodnenú cenu.

Prečítajte si aj: Vespa Elettrica – zabudnite na klasiku

Segway-Ninebot Electric Gokart pozostáva z dvoch častí, samotného predného dielu so sedadlom Ninebot Gokart Kit a zadných koliesok s motorčekom miniPRO 320. Pokiaľ je vám tento názov povedomý, tak ste na správnej stope.

Prečítajte si aj: Honda zaujala robotmi aj autonómnou štvorkolkou 3E-D18

Malé elektrické vozidlo, ktoré je na trhu už nejaký čas, je možné pripojiť k prednej časti Gokart Kit a vytvoriť tak klasickú motokáru. V prípade, že už patríte medzi majiteľov miniPRO 320, stačí len dokúpiť prednú časť Gokart Kit (799 USD/708 eur).

Prečítajte si aj: Huyndai zaujal elektrickou štúdiou Kite Buggy, jazdí po ceste aj po vode!

Samotné miniPRO 320 stojí 599 USD (530 eur). Celá motokára zložená z oboch častí sa po ukončení kampane vrátila na cenu 1450 USD (1285 eur). Motokára je určená pre osoby s výškou 130 až 190 cm a jej nosnosť je 100 kg.

Prečítajte si aj: Kam elektrická kolobežka smie a kam už nie?

Elektrické autíčko je vhodné pre deti aj pre dospelých, preto má k dispozícii hneď tri rýchlostné režimy. S režimom Novice dosiahnete maximálnu rýchlosť 8 km/h, s režimom Standard 18 km/h a modus Sport je vyladený na 24 km/h.

Prečítajte si aj: Peugeot e-Bikes nám zvýšia adrenalín

Od spomínanej trojice režimov prirodzene závisí aj výdrž batérie. Výrobca udáva, že s tým najpomalším režimom by elektrická motokára mala zvládnuť na jedno nabitie úsek dlhý 20 km.

Prečítajte si aj: Ani „bajk“, ani motorka. Diabolské elektrobicykle Düsenspeed mažú rozdiely!!

Doba nabíjania batérie sa pohybuje okolo 210 minút. Maximálne rozmery elektrickej motokáry sú 1383×822×600 mm, pričom  Gokart Kit váži sám o sebe 27,8 kg. Motokára podporuje dokonca aj spiatočku (max. 3 km/h).

Prečítajte si aj: BMW Motorrad X2City s nulovým emisiami

Zaujímavým spestrením je rozhodne mechanická ručná brzda pre blokovanie zadných kolies, takže si s motokárou užijete aj driftovanie pre začiatočníkov. Vozidlo má vpredu 3-palcové pneumatiky, vzadu sú potom k dispozícii 5-palcové.

Prečítajte si aj: Skúter Ujet – štýlovo a bez emisií

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov