Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Máte radi sci-fi? Motorka Bandit9 L-Concept určená práve pre vás!

 „Jediná vec, ktorá stojí medzi skutočnosťou a fikciou, je čas,“ tvrdí Daryl Villanueva , zakladateľ a hlavný dizajnér spoločnosti Bandit9. Čínsky výrobca extravagantných motoriek naplnil svoju filozofiu aj pri svojom ďalšom pozoruhodnom projekte s názvom L-Concept.

Motorka nazvaná L-Concept svojim dizajnom odkazuje k motocyklom zo začiatku 20. storočia. Svojimi technológiami aj pohonom je to viac ale stroj futuristický. Vyrobených bude len deväť exemplárov, pričom jeden stojí okolo 8890 eur.

Šéfdizajnér značky Villanueva navrhol stroj, ktorý nie je bežným motocyklom a ani ním byť nemá. V tomto prípade ide totiž o majstrovské sci-fi dielo s nádychom nostalgie. L-Concept zaujme svojim jednoliatym telom z leštenej ocele, mohutnou zavesenou turbínou, extravagantnými hliníkovými riadidlami v podobe rohov, ale aj retro výpletom kolies.

Pod turbínovým krytom sa nachádza jednovalcový, vzduchom chladený motor s objemom 125 ccm, vypožičaný z modelu Honda Super Cub. L-Concept má preto úplne normálny pohon malým motorom, napojeným na štvorstupňovú manuálnu prevodovku a reťaz. Spolu s motorom je do krytu umiestnený aj výfuk, aby nepôsobil nijako rušivo.

V prednej časti motorky sa o odpruženie kolesa starajú vidlice bližšie neurčeného pôvodu . Rovnako veľké zadné koleso je uložené v kavke vlastnej výroby, odpružené je pomocou dvojice vertikálnych tlmičov. Rám je tvorený jednodielnym hranolom z nerezovej ocele, v ktorom sa ukrýva nádrž a všetky potrebné prvky.

Nablýskaná  mašina je prepracovaná do detailov, ktoré ju robia ešte zaujímavejšou. Hovoríme napríklad o piatich predných bielych LED svietidlách s kryštalickými tvarmi a sérii 45 zadných červených LED diód odkazujúcich na počítač HAL 9000 z kultového filmu Stanley Kubricka „2001 Vesmírna odysea“.

Doslova pastvou pre oči je kryt motoru inšpirovaný vesmírnou loďou USS Enterprise, vďaka ktorému tento stroj pôsobí dojmom, že je poháňaný turbínou a nie malým vzduchom chladeným jednovalcom.

 

Bandit9 L-Concept disponuje 21-palcovými kolesami s celkovou dĺžkou 2300 mm a hmotnosťou 135 kg. Maximálna rýchlosť je stanovená na 110 km/h, ale tá nebude pri prevážaní nijako dôležitá, pretože podstatne viac si jazdec užije ovládateľnosť svojho štíhleho stroja a jeho nezameniteľný štýl.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov