Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lincoln Continental – Oslava 8. dekády

Pri príležitosti 80. výročia sa do výroby dostane limitovaná edícia luxusného sedanu Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition. Žiaden z 80 exemplárov, ktorých špecialitou sú dvere na stranách otvárajúce sa do protismeru, sa však nebude predávať v Európe.

Divízia americkej spoločnosti Ford Motor Company vyrába limuzíny Continental už od roku 1939, pričom od vlaňajšej sezóny je na trhu už desiata generácia tohto vozidla. V roku 1961 dostal tento model vzadu uchytené zadné dvere, ktoré dostali vo svete motorizmu prezývky „samovražedné dvere“. Dnes už sú skôr raritou.

Prečítajte si aj: Aurus Senat – „ruský Rolls-Royce“

Najnovší Lincoln, ktorého niektoré časti boli vyrobené pomocou 3D tlačiarne, oproti klasickému Continentalu trochu podrástol. Rozhodne ho nemožno označiť za malý automobil, pretože edícia 80th anniversary má širší rázvor o ďalších 15 cm, pričom celé vozidlo na dĺžku meria 527 cm.

Prečítajte si aj: Luxusný sedan Fisker EMOTION chce prekonať Teslu!

Cestujúci si môžu vychutnať elektricky plne nastaviteľné sedadlá čalúnené bielou kožou, ktoré súčasne ponúkajú vyhrievanie, ventiláciu aj širokú škálu masážnych programov. V masívnej stredovej konzole nájdu ovládanie audio-techniky, klimatizácie aj priestor na nabíjanie telefónov a ďalších elektrických zariadení.

Prečítajte si aj: Pininfarina zaujal luxusným sedanom H600

K akustickej pohode na palube výrazne prispieva prémiový audiosystém Revel Ultima s 19 reproduktormi a systémom technológie na potláčanie hluku, ktorý aktívne filtruje zvuky a ruchy z “vonkajšieho sveta”. Viac ako dvojtonový automobil má pod kapotou 24-ventilový vidlicový šesťvalec s objemom tri litre podporený dvojicou turbodmýchadiel.

Prečítajte si aj: Volvo – luxusný sedan S90

Toto ústrojenstvo dosiahne maximálny výkon 406 konských síl a krútiaci moment 542 Nm. Spriahnutý bude so šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Cena vozidla zatiaľ nebola oficiálne zverejnená, podle zámorských zdrojov ale ľahko prekročí hranicu 100.000 amerických dolárov (87.900 eur).

Prečítajte si aj: Fiat 8V Supersonic – najdrahší z rodiny

Prvé vozidlá sa k zákazníkom dostanú v lete budúceho roku, pre celý modelový rok 2019 však Lincoln plánuje vyrobiť len 80 kusov. Každý zákazník ku svojmu exempláru dostane aj prístup ku službe Black Label, ktorá zahŕňa pravidelnú údržbu vozidla, neobmedzený prístup do autoumyvárne a tiež večeru v niekoľkých reštauráciách.

Prečítajte si aj: Honda Accord, Volvo XC60 a Lincoln Navigator severoamerickými autami roka 2018

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov