Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2017: Pininfarina zaujal luxusným sedanom H600

Dizajnérska spoločnosť Pininfarina predstavila okrem iného vo svojom stánku na autosalóne v Ženeve aj sedan H600. Tento voz s elektrickým pohonom by sa mal do konca dekády začať vyrábať v USA a v Číne.

 

 

Talianska firma na dizajn a karosérie Pininfarina tento sedan vyvíja spolu so spoločnosťou Hybrid Kinetic Group, ktorá sídli v Hong Kongu. Nádherný sedan má dĺžku 5,2 metra, takže je zrejmé, že toto nebude len tak nejaký automobil pre stredné vrstvy. Dvere na stranách sa otvárajú proti sebe a odhaľujú priestranný interiér, kde vládne predovšetkým digitálna technológia. Napríklad pri šoférovi je azda okrem pedálov a volantu všetko elektronické a dotykové. Hlavne veľký plávajúci stredový panel.

 

 

To zásadné je na aute ale jeho pohonná jednotka. Elektromotory, ktoré sú hlavnou a jedinou hybnou silou vozu, majú celkový výkon 600 kW (815 koní). Zrýchlenie auta na stovku by malo byť za 2,9 sekundy a maximálna rýchlosť je 250 km/h. Avšak nemenej dôležitý je dojazd auta. Pod prednou kapotou je totiž mikroturbína, ktorá dokáže za jazdy dobíjať akumulátory ukryté pod podlahou. Dojazd vozu by tak mal byť 1000 km podľa európskych meracích štandardov.

 

 

V interiéri je jasne patrné oddelenie šoférovho pracoviska a zóny pre spolujazdca; vľavo je patrná orientácia na jazdu s množstvom ukazovateľov a displejov, vpravo zase dôraz na čo najlepší komfort. Podobne je tomu vzadu; dvaja cestujúci na zadnej lavici majú k dispozícii každý vlastnú obrazovku. A pre všetkých štyroch je k dispozícii kufor s objemom 500 litrov.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov