Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Palisade: Nová vlajková loď

Juhokórejský priemyselný gigant už nejaký čas operuje prakticky vo všetkých segmentoch automobilového priemyslu. Na nedávnom autosalóne v Los Angeles predstavil sedemmiestne SUV Hyundai Palisade, ktoré je novou vlajkovou loďou automobilky.

Prečítajte si aj: Hyundai FCV Truck – vodíkový kamión

Najväčší Hyundai zo všetkých osobných automobilov je určený pre austrálsky, európsky a severoamerický trh. Model Palisade sa môže pochváliť priestranným interiérom, ktorý s malou dávkou humoru môžeme prirovnať k historickým obývacím bytom na bratislavských Palisádach.

Prečítajte si aj: Hyundai s konceptom Le Fil Rouge načrtol nové dimenzie dizajnu

V každom prípade však spĺňa kritéria pre zaradenie do kategórie veľké rodinné SUV a na trhu sa súčasne objavil vážny konkurent pred všetky sedemmiestne vozidlá. Hyundai Palisade s celkovou dĺžkou 4981 mm má rázvor náprav 2900 mm, šírku 1976 mm a výšky 1750 mm.

Prečítajte si aj: Nový a chytrejší Hyundai Santa Fe smeruje do Ženevy

V interiéri prirodzene nechýba výkonný multimediálny systém s 12,3-palcovou dotykovou obrazovkou, doplňujúcou 10,25-palcový displej prístrojového štítu. Z výbavy v interiéru treba vyzdvihnúť celkovo sedem USB portov a pre severoamerických zákazníkov aj dôležité držiaky nápojov (16!!).

Prečítajte si aj: Ďalší Hyundai na vodík?

Pod prednou kapotou Hyundai Palisade nájdete zážihový vidlicový šesťvalec s objemom 3,8 l, disponujúci najvyšším výkonom 214 kW (291 k) pri 6000 min-1 a krútiacim momentom 355 N.m. pri 5000 min-1.

Prečítajte si aj: Hyundai Santa Fe: Krajší, lepší, modernejší

V štandardnej výbave sa nachádza osemstupňová automatická prevodovka, prostredníctvom ktorej môžu byť roztočené len zadné alebo súčasne všetky 20-palcové kolesá.

Prečítajte si aj: Hyundai Kona Electric: prvé mestské SUV do zásuvky

Prečítajte si aj: Hyundai otestoval autonómny nákladiak

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov