Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai FCV Truck – vodíkový kamión

Okrem značky Toyota, to s vodíkovým pohonom myslí vážne aj Hyundai. Presvedčiť sa o tom môžu koncom septembra návštevníci veľtrhu úžitkových vozidiel v Hannoveri, kde juhokórejská automobilka predstaví elektrický kamión Hyundai FCV jazdiaci na vodík.

Hyundai rozhodne nevstupuje na nezmapovaný priestor. Nákladný automobil na vodík je v podstate ďalším modelom v rade po verziách Hyundai ix35 Fuel Cell a Hyundai Nexo. Na rozdiel od konkurenčnej Toyoty Mirai si ich však zatiaľ nie je možné bežne kúpiť.

Prečítajte si aj: Nový a chytrejší Hyundai Santa Fe smeruje do Ženevy

Hyundai v prípade čerstvého vodíkového kamiónu vsadil na efektívnu aerodynamiku a dizajn odlišný od zvyšku nákladnej produkcie. Presné špecifikácie však zrejme ázijská automobilka odhalí až v Nemecku, rovnako ako detailnejšie plány na uvedenie vozidla na európsky trh.

„Hyundai Motor nedávno ukázal prvé fotografie nového kamiónu na vodíkový pohon, ktorý by sa mal dostať do predaja na budúci rok. Po modeloch ix35 Fuel Cell a Nexo urobila firma Hyundai ďalší míľový v oblasti vodíkového pohonu a technológii palivových článkov. Predná mriežka symbolizuje vodík pomocou geometrických tvarov, čo vozidlu dodáva jedinečný vzhľad,“ uvádza sa vo vyhlásení juhokórejskej firmy.

Prečítajte si aj: Nexo s umelou inteligenciou má vraj dojazd 900 km!

Spoločnosť Hyundai Motor súčasne nedávno dokončila v Kórejskej republike prvú „autodráhu“ s autonómnym navigačným návesom. Nákladné auto Hyundai Xcient premáva medzi mestami Uiwang a Inčchon približne rýchlosťou 40 km/h, pričom nesie veľký náves, ktorý simuluje nákladnú prepravu.

Prečítajte si aj: Hyundai s debutujúcim konceptom Le Fil Rouge načrtol nové dimenzie dizajnu

Prečítajte si aj: Hyundai otestoval autonómny nákladiak

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov