Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva: Hyundai s debutujúcim konceptom Le Fil Rouge načrtol nové dimenzie dizajnu

Priaznivci značky a dizajnu Hyundai majú dôvod na úsmev.

Hyundai Motor si pripravil pre autosalóne v Ženeve hneď niekoľko pozoruhodných svetových premiér. Okrem nového elektromobilu Kona Electric, čerstvej generácie modelu Santa Fe a novinky Hyundai Nexo na vodíkový pohon, to bola aj futuristická štúdia Le Fil Rouge.

Stánok značky Hyundai na 88. ročníku ženevského autosalónu bol magnetom pre nadšencov motorizmu aj dizajnu práve vďaka technike sieťovo prepojeného automobilu v kombinácii s futuristickým dizajnon konceptu Le Fil Rouge.

 

Hyundai sa navyše blysol inteligentným individualizovateľným interiérom s pripojením k internetu vecí, ktorý ukazuje možnosti prepojenia medzi umelou inteligenciou, internetom vecí a detekciou zaťaženia vodiča stresom.

 

Hyundai Motor na tohtoročnom ženevskom autosalóne presvedčivým a univerzálnym spôsobom prezentuje budúcnosť mobility na príklade vlastných inovatívnych riešení a využívaní najmodernejšej techniky,“ uviedol Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing a produkt Hyundai Motor Europe.


„Predstavením interiéru napojeného na internet vecí, štúdie Le Fil Rouge a štyroch inovatívnych modelov, zameraných na ekologickú mobilitu, rovnako ako mimoriadne presvedčivých modelových radov, dokazujeme, že berieme jazdu s nulovými emisiami a sieťovo prepojenú mobilitu skutočne vážne,“ dodal Hofmann.

Koncept Le Fil Rouge v podstate predstavuje pre dizajn juhokórejskej značky nový začiatok a naznačuje smer, ktorý sa bude ďalej uberať. Ako už samotný názov naznačuje – Le Fil Rouge je odrazom presvedčenia značky Hyundai o tom, že minulé, súčasné a budúce dizajnérske štýly značky sú vzájomne prepojené.


Hyundai zrealizoval štúdiou Le Fil Rouge nový prístup s označením „ľahká architektúra“, ktorý rozširuje základy designu značky o progresívnu identitu. Ľahká architektúra vytvára dynamický vzhľad. Vozidlo vyvoláva dojem pohybu vpred. Predné aj zadné strešné stĺpiky a strecha dokonale zapadajú do klenutej siluety vozu, ako by bolo auto načrtnuté jedným ťahom.


Architektúra s prívlastkom „trubkovitá“ zaisťuje plynulý prechod medzi interiérom a exteriérom. Zmyselný a športový charakter exteriéru je vďaka tomu zachovaný tiež v interiéri vozidla. Mimochodom, princípom „trubkovitej architektúry“ je snaha kreovať rovnakú emocionálnu hodnotu interiéru aj exteriéru pri zachovaní ľahkého profilu.

Vnútorný design rozlišuje medzi potrebami šoféra a cestujúcich. Sedadlo spolujazdca vpredu má maximalizovať komfort a poskytuje veľkorysý priestor pre nohy, zatiaľ čo sedadlo šoféra s optimalizovanou ergonómiou má prispievať k ešte väčšiemu pôžitku z jazdy. Panoramatický „plávajúci“ displej so sofistikovanou technológiou je umiestnený pred vodičom a umožňuje mu intuitívne ovládanie klimatizácie a ďalších nastavení vozidla.


Originálny vzhľad a štýl štúdie je rozpoznateľný taj vďaka širokej, vrstvenej kapote motoru v kombinácii so zdokonalenou kaskádovitou maskou chladiča. Nový vývojový stupeň kaskádovitej masky chladiča sa vyznačuje trojrozmerným spracovaním. Obojsmerná ventilačná sústava, inšpirovaná technikou z leteckého priemyslu, privádza prúdiaci vzduch cez zakrivený povrch ľahkej „trubkovitej architektúry.“

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov