Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Formula E: Šiesta sezóna klope na dvere

V októbri sa uskutočnilo v španielskej Valencii testovanie moderných elektrických pretekárskych monopostov, ktoré predchádzalo oficiálnemu zahájeniu 6. sezóny majstrovstiev sveta ABB FIA Formuly E.

Spoločnosť ABB je už tretím rokom titulárnym partnerom súťaže Formula E, v rámci ktorej predstaví po celom svete svoje inovatívne výrobky a služby pre e-mobilitu a chytré mestá. V novej sezóne prebehne celkovo 14 pretekov v 12 mestách. Začína sa pretekmi v týždenných rozostupoch (tzv. back-to-back preteky) 22.-23. novembra v Saudskej Arábii, posledné preteky sezóny sú naplánované na júl 2020 v Londýne.

Zoznam dejísk v sezóne 2019/2020 rozšíria ďalšie dve hlavné mestá – indonézska Jakarta a juhokórejský Soul. K dvadsiatke súťažných tímov z minulej sezóny pribudli dvaja producenti ikonických vozidiel – Porsche a Mercedes. ABB hrá ústrednú úlohu v celom hodnotovom reťazci e-mobility, počínajúc širokým sortimentom robotov na montážnych linkách a končiac distribúciou energie z obnoviteľných zdrojov.

ABB sa rovnako angažuje v oblasti batériových úložných systémov za podpory digitálnych systémov pre hospodárenie s energiou. Ako vedúca spoločnosť na trhu rýchlonabíjacích staníc je ABB rovnako hnacou silou v oblasti e-mobility. Táto spoločnosť dodáva vysoko výkonné rychlonabíjacie stanice, ktoré potrebujú na dobitie vozidlo na dojazd 100 km len 4 minúty! Už dnes ABB rovnako dodáva široké spektrum riešení, umožňujúcich energeticky efektívne riadenie budov.

Kalendár pretekov MS ABB Formuly E 2019/2020 (14 pretekov v 12 mestách)

Tímy ABB Formula E v sezóne 2019/2020
Audi Sport, BMW AG, DS Automobiles, Jaguar Land Rover, Mahindra Racing, Mercedes-Benz, NextEV NIO, Nissan, Penske Autosport, Porsche AG, Venturi Automobiles

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov