Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Riešenie pre bezdomovcov? VW s konektivitou, podlahovým kúrením aj sprchou

Nemáte na mizerný byt v Bratislave? Alebo máte radi skutočnú slobodu, no súčasne si pri cestovaní chcete zachovať vysoký stupeň pohodlia a bezpečnosti? Potom je pre vás ideálnou rodinnou alternatívou karavan Volkswagen California XXL, ktorého výbava aj spracovanie vám vyrazí dych!

 

 

Novú štúdiu divízie pre úžitkové vozy predstavila nemecká automobilka na nedávnom Caravan Salone v Düsseldorfe. Obytný voz, ktorý je postavený na základe veľkej dodávky Crafter, má pne vybavený interiér ponúkajúci dostatok priestoru pre celú rodinu.

 

 

Maximálny komfort užívateľov má zaistiť napríklad podlahové kúrenie, pričom väčšina funkcií sa ovláda cez tablet. California XXL dostala pohon všetkých kolies a pneumatické odpruženie, avšak treba zdôrazniť, že zatiaľ ide len o ambiciózny koncept.

 

 

Voz s rázvorom náprav 3640 mm je dlhý takmer presne šesť metrov (5986 mm), lenže navyše je tu nová nástavba. Tá okrem zvýšenej strechy znamená tiež predĺženú zadnú časť v úrovni nad koncovými svetlometmi. Celková dĺžka vozu je teda 6238 mm. Na výšku meria California XXL 2900 mm a jej šírka dosahuje hodnoty 2030 mm bez zrkadiel.

 

 

Interiér ponúka dosť priestoru pre celú rodinu. Vďaka predĺženej zadnej časti mohla byť dozadu nainštalovaná rozkladacia posteľ s celkovou dĺžkou dva metre. Tá je určená pre dve dospelé osoby. Ďalšia rozkladacia posteľ je umiestnená nad prednou kabínou v krátkom výklenku.

 

 

Auto je inak rozčlenené na celkovo päť častí – prvú tvorí obytná a jedálenská časť, nadväzuje kuchyňa s drezom, plynovým varičom a chladničkami, ďalej je v aute kúpeľňa so sprchou, umývadlom a WC. V interiéri sa nachádza deväť zásuviek na 230 voltov a šesť USB zásuviek.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov