Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bugatti Chiron ako vianočný darček?

Pri pohľade na niektoré moderné „hračky“ ožije detská duša nejedného motoristického nadšenca. Presne to je aj prípad automobilového modelu Bugatti Chiron z legendárnej stavebnice LEGO Technic.

Dánsky skvost medzi stavebnicami prináša jedinečné spojenie prestížneho dizajnu a najvyspelejšieho LEGO staviteľstva. Tento model vyvinuli technici priamo v spolupráci s francúzskou značkou Bugatti Automobiles S.A.S. ako poctu tomuto „superšportiaku“.

Stavebnicový model určený pre staviteľov od 16 rokov je vernou kópiou reálneho automobilu, pričom disponuje mnohými funkciami a pohyblivými časťami. Vyznačuje sa žiarivo modrou aerodynamickou karosériou a dokonale detailne prepracovanými súčiastkami aj kokpitom.

LEGO Technic Bugatti Chiron je kópiou rovnomenného vozidla v meradle 1:8. Stavebnica obsahuje 3599 dielov a meria 14 cm na výšku, 56 cm na dĺžku a 25 cm na šírku. Dodáva sa v luxusnom balení, ktorého súčasťou je tiež zberateľská brožúrka s farbami a detailný návod na stavanie.

Stavebnice disponuje replikou 16-valcového motoru (W16), ktorý je vďaka dvom kľukovým hriadeľom plne pohyblivý. Ide o najsofistikovanejší agregát stavebnice LEGO Technic vôbec. K dispozícii je tiež plne funkčná 8-stupňová prevodovka.

Prečítajte si aj: LEGO a Porsche 911 Turbo v reálnej veľkosti

Okrem pohyblivého motoru nájdete v stavebnici tiež zdvíhacie zadné krídlo, otváracie dvere, zdvíhaciu kapotu a volant so znakom Bugatti. Model je vychytaný do najmenších detailov, aby čo najviac pripomínal originál.

Prečítajte si aj: Aj James Bond má svoje LEGO

Od kolies s nízkoprofilovými pneumatikami a drôtenými ráfikmi, až po prepracovaný interiér kokpitu. Nechýba ani maska chladiča v tvare podkovy, volant so známym logom, zaoblené línie, či svetlomet, ktorá sa ťahajú pozdĺž celej zadnej časti vozidla. Cena stavebnice sa pohybuje okolo 300 eur.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov