Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aj James Bond má svoje LEGO

Priaznivci Jamesa Bonda sa môžu tešiť! Sofistikovaný automobil tajného agenta 007 Aston Martin DB5, ktorý bol dôležitou súčasťou niekoľkých voľných pokračovaní, sa totiž dočkal svojej hračkárskej LEGO verzie.

Britský Aston Martin DB5 je populárny šesťvalcový športiak z roku 1964. Svetový ohlas dosiahol predovšetkým vďaka striebornému plátnu a „bondovke“ Goldfinger. Objavil sa však aj v ďalších pokračovaniach – Golden eye (Zlaté oko/1995), Zajtra neumieraj (1997), Casino Royale (2006) a naposledy tiež v Skyfall (2012).

Celkovo sa z tohto automobilu vyrobilo 1059 kusov a v dobe uvedenia na trh sa jeho cena vyšplhala na viac než 4000 libier. Teraz si však môžete, spoločne so svojimi ratolesťami, postaviť sofistikovaný a elegantný model spomínaného kultového športiaku. Stavebnica LEGO Creator Expert pozostáva z 1290 kusov kociek.

Prečítajte si aj: LEGO a Porsche 911 Turbo v reálnej veľkosti

Ale pozor! Tento model rozhodne nepatrí len na výstavku. Obsahuje tiež množstvo akčných funkcií, s ktorými sa po vzore filmového deja môžete púšťať do každej tajnej misie. Samozrejmosťou je prepracovaný interiér a ďalšie detaily “strieborného” vozidla LEGO Aston Martin.

Ako to už v prípade automobilových modelov LEGO býva zvykom, aj v prípade LEGO Aston Martin sa kladie veľký dôraz na detaily a vernosť spracovania. V prepracovanom interiéri nechýba ani agentská výbava – tajný počítač a telefón v priehradke na dverách. Pod otváracou kapotou nájdete šesťvalcový agregát s riadnym usporiadaním.

Okrem otváracej kapoty a dverí sa tento LEGO Aston Martin pyšní funkčným katapultom sedadla spolujazdca, otáčacími poznávacími značkami, zdvíhacím zadným nepriestrelným štítom, vysúvacími ostrými hrotmi na kolesách a guľometmi na prednom krídle.

Prečítajte si aj: Toyota Setsuna? Elektro-roadster z dreva

Vďaka svojej kultúrnej hodnote a kvalitnému spracovaniu, by tento model nemal chýbať v žiadnej zbierke fanúšika stavebnice LEGO, vozidla Aston Martin či Jamesa Bonda. A rozhodne tiež poteší aj každého automobilového nadšenca.

Stavebnice LEGO Creator sú určené všetkým tvorivým deťom. Táto séria sa vyznačuje možnosťou zostaviť z kostičiek v rámci jednej stavebnice viac tématicky podobných modelov, a rozšíriť si tak možnosti hrania a stavania.

Deti si určite zamilujú tú úžasnú príležitosť objavovať nové možnosti a prestavovať modely áut, zvieratiek, strojov, domov aj lietadiel. Stavebnice LEGO Creator rozvíjajú kreativitu, jemnú motoriku aj predstavivosť a fantáziu detí a radia sa medzi jednu z najobľúbenejších detských hier.

-jj-

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov