Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Harley-Davidson oslavuje 115. výročie bicyklami

Zabudnite na pôžitkárske motocykle s originálnym rachotom. Americký výrobca legendárnych motoriek Harley-Davidson totiž pri príležitosti osláv svojej 115-ročnej existencie uviedol na trh limitovanú sériu bicyklov, ktoré kedysi patrili do výrobného portfólia značky.

Prečítajte si aj: “Bavorák” na dvoch kolesách alebo exkluzívny bicykel BMW Cruise M Limited Edition

V tomto prípade sa tak nejedná o žiadny úlet, ale o učebnicové oprášenie storočnej histórie v spolupráci so spoločnosťou Heritage Bicycles zo Chicaga. Značka Harley-Davidson totiž v rokoch 1917 až 1922 vyrábala aj bicykle, ktoré mali podobu ľahkých motocyklov bez motora.

Prečítajte si aj: Univerzálny bicykel budúcnosti Trek Zero, za ktorým sa otočí nejedna hlava

A práve tak vznikol aj model 7-17 Standard, z ktorého spoločnosť Harley-Davidson pri príležitosti spomínaného výročia vyrobila limitovanú edíciu desiatich retro-bicyklov.  Záujemcovia o tento výnimočný exemplár sa môžu zaregistrovať v Múzeu Harley-Davidson v Milwaukee, pričom cena „bajku“ je 4200 amerických dolárov (3654 eur).

Prečítajte si aj: Bicykel Velonia Viks podľa nového Lamborghini

Firma Heritage Bicycles sa špecializuje na výrobu cestných bicyklov, pričom sa môže pochváliť neskutočne presnými replikami viac ako sto rokov starého bicykla, aj keď rozmery rámu boli mierne zväčšené, aby uspokojili aj potreby vyšších jazdcov.

Prečítajte si aj: Bicykel Cervélo P5X Lamborghini je určený pre 25 triatlonových fanatikov

Originálnu atmosféru druhého desaťročia dvadsiateho storočia potom navodí aj farebné prevedenie s ručne maľovanými linkami. Odborníci a majstri zo spoločnosti Heritage Bicycles vzali skutočný originál a rozobrali ho do poslednej skrutky.

Prečítajte si aj: MINI predstavilo štýlový skladací bicykel

Všetko si presne vymerali a vyrobili znovu. Len samotný rám je o kúsok väčší, aby vyhovoval dnešným požiadavkám. Takže ani v slávnej replike nenájdete žiadne odpruženie, „prehadzovačku“ alebo kotúčové brzdy. Všetko je takmer totožné s tým, ako to vyzeralo pred 100 rokmi, vrátane vyrazeného loga firmy.

Prečítajte si aj: Dve muchy jednou ranou!

-jj-

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov