Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat Chrysler predáva divíziu Magneti Marelli

Taliansko-americká automobilka Fiat Chrysler Automobiles sa dohodla, že predá divíziu na výrobu súčiastok Magneti Marelli za 6,2 miliardy eur japonskej spoločnosti Calsonic Kansei.

Magneti Marelli patrí k významným dodavateľom automobiliek. Spojením s firmou Calsonic Kansei vznikne podnik s ročnými tržbami prevyšujúcimi čiastku 15 miliárd eur, ktorý bude figurovať medzi desiatimí najväčšími nezávislými dodávateľmi automobilových súčiastok na svete.

Dokončenie transakcie, ktorú ešte musia schváliť regulátori, sa očakáva v prvej polovici budúceho roku. Predaj divízie Magneti Marelli je údajne prvým veľkým rozhodnutím nového šéfa automobilky Fiat Chrysler (FCA) Mikea Manleyho, ktorý v júli nahradil dlhoročného generálneho riaditeľa Sergia Marchionneho.

Fiat chcel Magneti Marelli predať už pred rokmi, ale o spoločnosť bol malý záujem. Firma preslávená aj v odvetví automobilového športu bola založená v roku 1919. V súčasnosti má 85 tovární a 15 vývojových centier v 20 krajinách a zamestnáva okolo 43.000 ľudí.

„Pri dôslednom skúmaní viacerých variantov s cieľom umožniť Magneti Marelli plné využitie potenciálu v ďalšej fáze vývoja sa spojenie s Calsonic Kansei ukázalo ideálnou príležitosťou na zrýchlenie budúceho rastu Magneti Marelli. Spojený podnik bude ďalej patriť medzi najdôležitejších obchodných partnerov FCA,“ skonštatoval Manley.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov