Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO/Ženeva: Bicykel Cervélo P5X Lamborghini je určený pre 25 triatlonových fanatikov

Bicykel Lamborghini Cervélo P5X pútal v Ženeve pozornosť aj medzi autami.

Výrobca svetoznámych bicyklov a automobilov, ktoré patria k najrýchlejším na svete, sa spojili, aby spoločne vytvorili „bajk“ pre totálnych nadšencov triatlonu. Model z limitovanej edície Cervélo P5X Lamborghini absolvoval premiéru na autosalóne v Ženeve.

Vo svete motorizmu, cyklistiky a dizajnu v podstate nejde o nič nové. Svoje  limitované edície cestných bicyklov vyrobili v minulosti aj ďalšie automobilky. BMW sa napríklad môže pochváliť originálnym bicyklom BMW Cruise M.

Ale späť k modelu PX5, ktorý prichádza na scénu v žlto-čiernej farebnej kombinácii. Rám je pokrytý umeleckým originálnym dizajnom, ktorý pracuje s motívom tvaru písmena „Y“. O ten sa postarala spoločnosť Centro Stile firmy Automobili Lamborghini, ktorá sídli v centrále spoločnosti v Sant’Agata Bolognese.


 

Značenie sedadla bicykla udáva sériové číslo, čo je dôležitá informácia vzhľadom k obmedzenému počtu série len na 25 kusov týchto skvelých cestných bicyklov. Ale tento „bajk“ nie je výnimočný len svojim vzhľadom. Dôležité sú jeho jazdné vlastnosti, čo dokazuje 180 hodín testovania v aerodynamickom tuneli.


„Naši šoféri Lamborghini Accademia na Cervélu trénujú už nejakú dobu, takže už vieme, ako zvláštne a aké rýchle sú tieto bicykle,” tvrdí Katia Bassiová, hlavná riaditeľka marketingu spoločnosti Lamborghini: „Vďaka elitným výkonom, vynikajúcemu designu a inováciám bol tento spoločný projekt prirodzene výhodný pre obe značky.”

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov