Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Univerzálny bicykel budúcnosti Trek Zero, za ktorým sa otočí nejedna hlava

Neviete si predstaviť, ako by mohol vyzerať bicykel budúcnosti? Aké budú kľúčové príslušenstvá a doplnky „bajkov“ o desať rokov? Dizajnéri z americkej fabriky Trek reagovali na túto výzvu a poskytli svetu koncept nového bicykla s názvom Zora, ktorý by mal byť uvedený na trh v roku 2026.

Trek_Zora_001  Trek_Zora_01

Trek_Zora_03  Trek_Zora_006

Očarujúco vyzerajúci stroj má remeňový prevod a celý je vyrobený na báze uhlíkových vlákien. Aj vďaka zabudovaným „smart“ a bezpečnostným doplnkom vrátane LED osvetlenia ide o bicykel, ktorý žiari na cestných komunikáciach počas pracovného týždňa, no môžete sa spoľahnúť aj na posúvanie dobrodružných hraníc cez víkend.

Trek_Zora_04  Trek_Zora_05

Trek_Zora_007  Trek_Zora_06

Podľa zástupcov firmy Trek bicykel Zora odráža sociálne, politické a enviromentálne výzvy, ktorým bude čeliť svet v roku 2026. „Na výrobu nášho bicyklového prototypu sme použili materiáli a výrobné technológie, ktoré sú ešte len v štádiu rozvoja a výskumu. Tento bicykel je rýchly, univerzálny a má extrémne dobrú konektivitu na spojenie s ďalšími inteligentnými vozidlami a sociálnymi sieťami,“ uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti Trek.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov