Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Predbehnite dobu s DS X E-Tense

Francúzska automobilka Citroën, respektíve jej dcérska spoločnosť a dnes už samostatná značka DS, zaujala konceptom DS E-Tense pred dvoma rokmi na autosalóne v Ženeve. Najnovšie však provokuje všetky zmysly motoristov štúdia DS X E-Tense.

Prémiová značka DS predstavuje svoju víziu budúcnosti elektricky poháňaných vozidiel. Vďaka tomuto modelu sme sa posunuli do blízkej budúcnosti presnejšie do roku 2035, kde bude viac priestoru pre predstavivosť.

Prečítajte si aj: Koncept Aston Martin Lagonda Vision – dráždenie zmyslov aj pohladenie duše

Extravagantný koncept v sebe spája dnes dobre známe tvary súčasných športových vozidiel, ale umne mixuje dokopy dva typy karosérií, otvorenú a uzavretú.

Prečítajte si aj: Máte pod čapicou? Čínsky elektrický koncept SF5 vás odmietne odviezť!

Dobre vypadajúcemu exteriéru má výdatne sekundovať aj futuristický interiér a moderné funkcie. Šikovný stereo systém a ovládaný pomocou holografického rozhrania nazývaného IRIS.
Prečítajte si aj: V Paríži aj v Ženeve vyhral rovnaký koncept roka – Mazda Vision Coupé

Podobne, ako tomu bolo svojho času napríklad v prípade bizarného automobilu Lamborghini Egoista, aj DS V E-Tense je radikálnym športovým modelom, pretože je v ňom miesto len pre pilota respektíve šoféra. V prípade záujmu sa však dá upraviť spomínaný model aj na verziu pre dve respektíve až tri osoby.
Prečítajte si aj: Borgward tlačí na pílu, ďalším čínskym esom je zmyselný koncept Isabella

Ako pohonná jednota slúžia dva elektromotory, ktoré sú uložené za prednými kolesami. Za normálnych okolností produkuje vozidlo výkon 403 kW, ale pri využívaní športového módu „Circuit“ (Okruh) narastie výkon automobilu až na 1014 kW. Podvozok športovej štúdie je vyrobený z karbónových vlákien.
Prečítajte si aj: Hyundai s debutujúcim konceptom Le Fil Rouge načrtol nové dimenzie dizajnu

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov