Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Trump nevyplatil šoférovi 3330 h nadčasov!

Kontroverzný americký prezident a úspešný biznismen Donald Trump je terčom ďalšej súdnej žaloby. Prvý muž USA totiž svojmu bývalému osobnému šoférovi nevyplatil 3300 hodín nadčasov!

Obyčajný smrteľník by si myslel, že bohatí ľudia nemajú hlboko do vrecka. Aktuálna pondelková súdna kauza z New York City však len dokazuje, že opak je pravdou. Ako inak je možné vysvetliť fakt, že Noel Cintron, ktorý robil Trumpovi osobného šoféra dlhých 25 rokov, nedostal zaplatené za 3300 hodín nadčasov počas posledných šiestich rokoch svojej služby?!

Cintron, ktorý rozvážal aj ďalších člnov Trumpovej rodiny, sa súdi so spoločnosťou Trump Organization za finančnú škodu a stratený zisk. Podľa najatého právnika ušetril Trump ročne na svojom klientovi 17.866 amerických dolárov (15.253 eur) za neuhradené zdravotné poistenie!

Cintron súčasne prezradil, že v priebehu posledných 15 rokov mu Trump dvakrát zvýšil plat. V roku 2003 zo 62.700 USD (aktuálny kurz: 53.530 eur) na 68.000 USD (58.055 eur), a potom o sedem rokov neskôr na 75.000 USD (64.031 eur). Druhé platové prilepšenie však už prišlo s varovaním, pričom Cintron tvrdí, že „Trump ho donútil vzdať sa zdravotných výhod“.

Právnici poškodenej strany tvrdia, že Trump dlží Cintronovi dokonca až čiastku okolo 350.000 USD (298.813 eur). Podľa amerických zákonov, však poškodený môže žiadať odškodnenie len za obdobie posledných šesť rokov. V roku 2016, keď sa Trump stal republikánskym kandidátom na prezidenta USA, nahradila Cintrona v úlohe šoféra US Secret Service.

Larry Hutcher, jeden z Cintronových právnikov, uviedol, že Trump absolútne nerešpektuje práva a nároky svojich zamestnancov, čo devalvuje jeho podnikateľské úspechy. „Donald Trump sa vyhlásil za ochrancu pracujúcich mužov a žien, ale ďalej od pravdy sa už v tomto prípade vzdialiť ani nedá. Noel Cintron pre neho pracoval vo dne, v noci aj počas víkendov, ale rok po roku mu Trump odmietol vyplatiť mzdu, ktorú si zarobil,“ skonštatoval Hutcher.


V súčasnosti sa vedie v zámorí proti Trumpovi aj ďalší súdny spor. Právnici amerického štátu Maryland a hlavného mesta Washington obvinili prezidenta USA z prijatia nezákonných platieb prostredníctvom hotela Trump International. Navyše, za ohováranie sa s ním v apríli súdila aj pornoherečka Stormy Danielsová, ktorá mala údajne s Trumpom vzťah v roku 2006.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov