Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


DS AUTOMOBILES – BOHYŇA LUXUSU

DS AUTOMOBILES. Nová prémiová značka má už viac než rok zastúpenie aj na Slovensku. Má jedinečnú históriu, filozofiu a ponúka výnimočnosť.

Písal sa rok 1955 a parížsky autosalón zažil takú senzáciu, akú automobilový svet dovtedy nezažil. Auto, ktoré predstavili, získalo v priebehu jedného jediného dňa 10 000 objednávok a za prvých desať dní až 80 000. Všetko záväzné objednávky. Model DS 19 prepísal dejiny automobilizmu, a to tak z dizajnového, ako aj technologického hľadiska, a navždy sa zapísal do historického zoznamu najkrajších áut. Dodnes DS 19-ku nazývajú aj bohyňou. Nielen pre jej dizajn, ale aj pre samotný názov. DS sa totiž vo francúzštine číta dees, rovnako ako deesse, francúzske slovo pre bohyňu.

DS 9 ponúkne priestor, luxus, výbavu a výnimočnosť top prémiových značiek.

 

Dizajn bol však iba jedna stránka úspechu, druhá boli technológie, ktorými DS takisto predbehol konkurenciu o niekoľko rokov: kotúčovými brzdami na všetkých štyroch kolesách, natáčacími svetlometmi, autotelefónom, ale najmä hydropneumatickým pružením, ktoré nielenže prepožičiavalo vozidlu bezkonkurenčný komfort, ale umožňovalo aj meniť svetlú výšku karosérie. Modely DS sa veľmi rýchlo stali miláčikom francúzskych prezidentov, filmových hviezd a celej Európy. Sú stále ako bohyňa – sexi, priťahujú pohľady a kto ich vyskúša, určite po nich zatúži.

Značka DS Automobiles dnes

Znalci automobilov vedia, že francúzska značka DS Automobiles dnes patrí do portfólia skupiny PSA (teraz už Stellantis) a postupne si vybudovala exkluzívnu celosvetovú predajnú sieť v 40 krajinách sveta, kde má momentálne 400 predajných a servisných miest. Na Slovensku sú všetky aktuálne modely značky pre zákazníkov k dispozícii v exkluzívnom showroome DS STORE Final CD v Bratislave.

 

Ambíciou značky je znovuoživiť francúzske „savoir­‑faire“ a tradíciu vo výrobe luxusných produktov – prináša „nový vietor“ do segmentu prémiových automobilov. Vo filozofii jej modelov sa prelínajú avantgardný duch, dedičstvo výnimočného úspechu a inovácií, ktoré vychádza z histórie. Značka DS Automobiles sa odlišuje svojím silným prepojením s projektmi z oblasti umenia – spolupracuje s múzeom Louvre, módy haute­‑couture – je dlhoročným partnerom Paris Fashion Week, podporuje osobnosti špičkovej gastronómie. Jej stálou inšpiráciou a miestom zrodenia je mesto Paríž, kde sídli DS Design centrum. Automobilka vytvorila pre svojich náročných klientov program Only You zameraný na nadštandardné služby.

Analógové hodinky luxusnej značky B.R.M sa po vypnutí motora schovajú.

 

Nová generácia modelov značky DS spája premyslený dizajn s naj­novšími technológiami. Prémiové SUV DS 7 CROSSBACK a kom­paktný DS 3 CROSSBACK sú v ponuke s tradičnými spaľovacími motormi, ale aj v elektrifikovaných verziách s označením E­‑TENSE: DS 3 CROSSBACK E­‑TENSE je čisto elektrické vozidlo a DS 7 CROSSBACK E­‑TENSE 4×4 alebo 4×2 je nabíjateľný plug­‑in hybrid s výkonom až 220 kW (300 k). Na dvere však tento rok klopú ďalšie dva modely – krásna reprezentatívna limuzína DS 9 aj vo verzii plug­‑in hybridný DS 9 E­‑Tense s výkonom 360 k a technologicky prelomový model DS 4. Mimochodom, značka DS Automobiles patrí vzhľadom na svoje moderné portfólio k najekologickejším modelom na trhu s najnižšími emisiami CO2.

Značka DS stavia na unikátnosti

DS 7 Crossback – Pocta kubizmu

Úspechy v športe

Automobilka DS sa angažuje v seriáli majstrovstiev sveta elektrických formúl Formula E. Do seriálu vstúpila ako prvá prémiová automobilka ihneď po jeho spustení a začala zbierať rekordy. Tím DS Techeetah v zostave Antonio Felix da Costa a Jean‑Eric Vergne získal v sezóne 2018/2019 aj 2019/2020 titul majstrov sveta, v súťaži tímov aj medzi jazdcami. DS Automobiles využíva skúsenosti získané z týchto pretekov pri vývoji svojich elektrifikovaných modelov E­‑TENSE, vďaka čomu patrí medzi najlepších výrobcov vozidiel s viacerými druhmi pohonu.

Prémiovej orientácii značky zodpovedá aj showroom v bratislavskom Lamači. Priestorom, atmosférou aj službami.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov