Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Takto dopadne Iveco Daily, ktoré v 140-ke narazí do kamióna :o

Ak si pozriete nižšie uvedené video približne v čase 4:05, uvidíte zastavený tachometer. Nie vždy to však je hodnoverná hodnota. V tomto prípade sa ručička Iveco Daily sa zastavila niekde okolo 140 km/h, takže teoreticky môžeme predpokladať, že práve pri tejto rýchlosti narazila dodávka do zadnej časti nákladného vozidla.

Dodávku s hmotnosťou 3,5 tony vlastnila nemecká stavebná spoločnosť, ktorá sa pohybovala po nemeckej diaľnici A6. 41-ročný vodič si nevšimol dopravnú zápchu, ktorá sa vytvorila po predchádzajúcej nehode neďaleko Bauernwaldu. V plnej rýchlosti teda narazil do stojacich vozidlách a narazil do ťahača s chladiarenským návesom.

V poslednej chvíli vodič strhol riadenie smerom do jazdného pruhu, vďaka čomu Iveco narazilo do návesu len pravou stranou karosérie. Táto pravá strana zostala na návese, doslova oddelená od zvyšku auta. Ľavá strana spolu s vodičom sediacim vo vnútri letela ďalej. Jeho sedadlo prekvapivo ostalo nedotknuté a samotný 41-ročný vodič neutrpel žiadne vážne zranenia. Dokázal sa pohybovať sám a do nemocnice smeroval iba na kontrolu.

Spolu s rozbitými časťami dodávky sa po vozovke rozletel aj náklad. Nekontrolovateľný vlak poškodil aj nápravu na ďalšej jazdnej súprave, ktorá stala pred súpravou, ktorá to schytala na plno. Okrem toho došlo k malému požiaru paliva z prasknutej nádrže. To však rýchlo uhasili svedkovia vrátane profesionálneho hasiča, ktorý smeroval na výcvik.

Bugatti, Porsche, Mercedes … sa zrazili vo Švajčiarsku. Škoda je 3,7 mil. CHF!

Diaľnica bola zablokovaná a s odstraňovaním vrakov a čistením cesty trvalo cca 6 hodín. Správa ciest osadila aj špeciálny kryt, ktorý nehodu zakryl zo strany protiľahlej cesty. Týmto spôsobom sa chceli vyhnúť zápche alebo nehode v protismere, ktorú by mohli spôsobiť zvedaví a nepozorní vodiči.  A pokiaľ ide o finančné straty, škodu odhadli na približne 150 000 eur.

Zdroj: Youtube

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov