Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bugatti, Porsche, Mercedes … sa zrazili vo Švajčiarsku. Škoda je 3,7 mil. CHF!

Pri Gotthard Pass vo Švajčiarsku sa stala veľmi drahá nehoda, na ktorej sa zúčastnilo Bugatti Chiron, Porsche 911, obytný automobil a Mercedes. Našťastie nikto nezomrel, škoda je však mega vysoká.

V stredu 12. augusta 2020 sa na malebnom priesmyku St. Gotthard Pass zrazili celkom 4 autá, z ktorých dve boli extrémne drahé. Ako zistili policajti z kantónu Uri, v kolóne jazdilo 5 áut. Posledným bol Chiron, ktorého vodič začal predbiehať. Kabriolet Porsche 911 sa mu však postavil do cesty.

Došlo tak k stretu  Bugatti s Porsche, v dôsledku čoho vodič 911-ky stratil kontrolu nad vozidlom a prešiel do protismeru, pričom trafil Mercedes. Bugatti po kolízii nedokázal vodič spomaliť a svoju cestu ukončil v zadnej časti karavanu, ktorý jazdil v čele kolóny.

Polícia túto záležitosť vyšetruje, ale najpravdepodobnejším vinníkom je vodič Porsche, ktorý sa nepresvedčil, či môže bezpečne predchádzať, keďže ho už v tom čase začal predchádzať Chiron. Všetci okrem cestujúcich z Mercedesu prežili nehodu bez zranenia. Žena z Mercedesu bola prevezená do nemocnice so zraneniami ohrozujúcimi život..

Vzhľadom na reliéf, blízke priepasti a skaly sa nehoda mohla skončiť oveľa horšie.

Foto: KANTONSPOLIZEI URi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov