Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Musk sľubuje lacné Tesly s dlhším dojazdom

Tesla pracuje na novej batériovej technológii, vďaka ktorej bude môcť vyrábať cenovo dostupnejšie elektromobily, lacné Tesly, s výrazne dlhším dojazdom na jedno nabitie. Uviedol to šéf Elon Musk.

Upozornil však, že bude trvať niekoľko rokov, než firma také elektromobily uvedie na trh. To viedlo k výraznému poklesu akcií Tesly, napísala agentúra Reuters.

Tesla by podľa Muska vďaka novej batériové technológii mohla ponúknuť elektromobil za 25 000 dolárov ale nie skôr ako za tri roky. Najlacnejším elektromobilom Tesly je teraz Model 3, ktorého cena začína na 35 000 USD.

“Nemáme skutočne cenovo dostupný automobil a to je niečo, čo chceme v budúcnosti zmeniť,” uviedol Musk pri utorňajšej prezentácii plánov podniku v oblasti batérií. Vyhlásil tiež, že jeho dlhodobým cieľom je výroba 20 miliónov vozidiel ročne. To predstavuje takmer dvojnásobok minuloročného odbytu najväčšej svetovej automobilky Volkswagen. Nemyslíte si, že to je utopia?

Akcie Tesly však po prezentácii prehĺbili pokles, trhová hodnota podniku sa tak počas utorok prepadla o zhruba 50 miliárd dolárov .

Tesla Model S Plaid: Stovka za 2,1 s, dojazd 840 km!

 

Zdroj: Tesla, Reuters

Foto: Archív

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov