Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW a The North Face: Mobilný stan

Čo sa stane, keď dizajnérske štúdio renomovanej automobilky spojí svoju kreativitu s etablovanou odevnou značkou? BMW Designworks plus The North Face rovná sa revolučný stan na kolesách.

Prečítajte si aj: Formula E – Na úvod vyhral da Costa, premiérový úspech BMW

Koncept obytného prívesu Futurelight, v ktorom sa pohodlne vyspia dve osoby, predstavili na nedávno veľtrhu spotrebnej elektroniky v Las Vegas (CES 2019). Ultraľahký príves, ktorý mierne pripomína mesačné vozidlo, má karbónový rám a bezvzduchové pneumatiky. Je určený na kempovanie.

Prečítajte si aj: BMW Vision iNEXT: Tri (k)roky od budúcnosti

Americký výrobca športového vybavenia, obuvi a oblečenia je známy používaním sofistikovaných materiálov. Preto ani neprekvapuje, že Futurelight zaisťuje hlavne dva základné aspekty – odolnosť voči vode a zároveň vzduchovú priedušnosť.

Prečítajte si aj: Microlino – elektrická kópia BMW Isetta

BMW Designworks je kreatívna divízia, ktorá spoločne s ďalšími firmami realizuje odvážne koncepty a predstavy budúcnosti. Poťah prívesu je vyrobený špeciálnou technikou z nanovlákien a má skvelé vlastnosti, vlhkosť prepúšťa von, ale dovnútra vodu nepustí.

Prečítajte si aj: Elektromobil BMW i3 ako dojná krava?

Štúdia karavanu Futurelight si okrem použitého materiálu zaslúži pozornosť aj vďaka skutočnosti, že je podľa materiálov BMW Group inšpirovaný roadsterom Gina Light Visionary Model. Ten pri svojom uvedení v roku 2008 šokoval konštrukciou a materiálmi použitými na karosérii.

Prečítajte si aj: Prvých 18 kusov BMW i8 Roadster do klubu

Prečítajte si aj: Roadster BMW 507 po legendárnom pretekárovi Johnovi Surteesovi je na predaj

Na ráme z karbónu a ocele bola totiž napnutá textília a vďaka elektrohydraulickému ovládaniu kostry vozidla bolo možné meniť jeho vzhľad. Celá konštrukcia je napojená na špeciálnu pohyblivú platformu s dvoma masívnymi kolesami, ktorá je zakončená ťažným zariadením pre pripojenie k vozidlu.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov