Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvých 18 kusov BMW i8 Roadster do klubu

V mníchovskej budove multifunkčného zákazníckeho a výstavného strediska – BMW Welt slávnostne odovzdávali kľúčiky od prvých 18 vyrobených kusov plug-in hybridov BMW i8 Roadster. Šťastie sa usmialo na verných členov BMW i8 Clubu.

V interiéri každého vozidla je plaketa, ktorá značí, že z výrobnej linky vo východonemeckom Lipsku zišli jedno po druhom. Hneď prvá skupinová jazda členov prestížneho klubu viedla k talianskemu jazeru Como, kde sa zúčastnili na prehliadke Concorso d’Eleganza . Automobily boli potom vystavené na pôde Villa Erba.

Prečítajte si aj: Šéf BMW: naše elektromobily budú mať dojazd 700 kilometrov 

Premiérová edícia BMW i8 Roadster sa bude vyrábať iba v limitovanom počte 200 exemplárov. Exkluzívna plaketa v interiéri na stredovej konzole na strane vodiča označuje túto prvú edíciu ako nefalšovaný zberateľský klenot s popisom „Prvá edícia“ a číslovaním limitovanej edície „1 z 200“.

Osemnásť v Bavorsku odovzdaných vozidiel BMW i8 Klubu nosí označenie so špeciálnym číslovaním „od 1 do 18“. Súčasťou tejto exkluzívnej edície sú aj jedinečné zvláštnosti interiéru, ako napríklad keramické aplikácie na ovládaní riadenia, vnútorný uhlíkový obklad, hi-fi systém s reproduktormi Harman Kardon a BMW i8 logo premietané v priestore pre nohy a pri otvorení dverí.

Prečítajte si aj: Test: BMW i3 Range Extender – galéria 

„Už sme sa nevedeli dočkať, keď príde tento moment. V skutočnosti sme na to čakali od chvíle, ako sme videli prvé fotky tohto nádherného vozidla. Možnosť vychutnať si jedinečnú jazdu Coupé v podaní Roadster je pre nás všetkých splnený sen,“ uviedol Claus-Dieter Bachmann, predseda klubu BMW i8, ktorého členovia prišli do Mníchova z Nemecka, Švajčiarska, Belgicka, ale aj Singapuru.

Prečítajte si aj: Ženeva: Maximálne vydarená premiéra štúdie BMW Concept M8 Gran Coupé 

Na rozdiel od väčšiny automobilových klubov, ktoré majú tendenciu vznikať v čase, keď je už životný cyklus modelu na konci, klub BMW i8 vznikol v roku 2014, keď bol model BMW i8 Coupé práve uvedený na trh. To len zdôrazňuje fascináciu týmto futuristickým plug-in športovým hybridom, ktorý uchvacuje fanúšikov vozidiel svojou jedinečnou architektúrou LifeDrive, ako aj esteticky utešeným dizajnovým jazykom BMW i.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov