Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cadillac XT6: Druhé 7-miestne SUV

Na nedávnom 123. ročníku autosalónu v Detroite rozhodne nebola núdza o novinky v rozpínavom segmente SUV. Polienko do ohňa priložil aj koncern General Motors, ktorý predstavil nové veľké SUV Cadillac XT6.  

Nový model, ktorý mal premiéru práve na North American International Auto Show 2019 v hale Cobo Center, vyplní medzeru medzi vlajkovou loďou Cadillac Escalade (pozn. sedemmiestne SUV) a menším crossoverom XT5.

Prečítajte si aj: Cadillac a elektrická éra

Dizajnéri posunuli Cadillac XT6 do modernejšieho svetla, no súčasne si zachoval charakteristické prvky, ako napríklad lichobežníkovú masku chladiča. Úplne nový je však tvar predných svetlometov, ktoré dodávajú zámorskému vozidlu potrebnú eleganciu.

Prečítajte si aj: Cadillac Escalade a prepychové kancelárie podľa Lexani Motorcars

Sedemmiestne SUV s tromi radami sedadlami, ktorý pohodlne odvezie dokonca osem osôb, poháňa momentálne len vidlicový šesťvalec s objemom motore 3,6 litra. Ten pomocou automatickej deväťstupňovej prevodovky GM prenáša 231 kW (310 koní) na obe nápravy.

Prečítajte si aj: Detroit naposledy v januári!

V interiéri nájdete bohatú voliteľnú výbavu a viacero prémiových materiálov. Palubná doska pôsobí oproti konkurencii skôr minimalistickým dojmom. Stredový displej je „len“ 8-palcový, zatiaľ čo iné vozidlá tohto segmentu využívajú 10-palcovú obrazovku.

Prečítajte si aj: General Motors vsadil na 3D tlačiarne

Vo výbave vozidla Cadillac XT6  však nechýba Apple CarPlay, Android Auto, vysoko kvalitná audio-sústava Bose či WiFi pripojenie. Celá rada pokrokových palubných asistentov je samozrejmosťou.

Prečítajte si aj: Koncept Escala sa má stať ťahúňom značky Cadillac

V prípade, že zložíte dve rady sedadiel a z vozidla urobíte dvojmiestne SUV, získate batožinový priestor o veľkosti 2228 litrov. Dizajn karosérie nadväzuje na posledné modely americkej automobilky, v interiéri zasa nechýba pripojenia na internet či bezdrôtové nabíjanie telefónov.

Cadillac XT6 bude dodávaný tiež v prevedení Sport, ktoré sa bude odlišovať ako detailmi v interiéri a exteriéri, tak športovejšími a akčnejšími jazdnými vlastnosťami. V ponuke však chýbajú nielen silnejšie a výkonnejšie motorizácie, ale aj hybridné varianty. Cadillac XT6 sa však bude musieť na nabitom trhu presadiť oproti modelom Audi Q7, BMW X5, Lincoln Aviator alebo Acura MDX.

Koncern General Motors sa na krivke hospodárskeho cyklu jednoznačne vracia do obdobia expanzie. Tomu však predchádzala ekonomická kríza, ktorá zapríčinila zánik značiek Pontiac, Hummer, Saturn a predaj už neexistujúceho Saabu.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov