Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Koncept Escala sa má stať ťahúňom značky Cadillac

Americká automobilka Cadillac ukázala v závere minulého roka koncept svojej novej vlajkovej lode. Názvom Escala síce pripomína súčasný model Escalade, ide však o luxusný liftback s dĺžkou 5,3 metra a rázvorom náprav väčším než tri metre.

 

 

Vlajkovou loďou Cadillacu je v súčasnosti ešte stále luxusný sedan CT6. To by sa už ale v blízkej budúcnosti mohlo zmeniť. Novinka Escala stojí na rovnakej platforme s pohonom zadných kolies ako CT6, no na rozdiel od neho je o 163 mm dlhšia.

 

Zámorský konkurent pre Porsche Panamera teda meria 5347 mm na dĺžku, 1948 mm na šírku a 1455 mm na výšku. Rázvor kolies má pritom úctyhodných 3228 mm. Pod jej kapotou pracuje prototyp 4,2-litrového osemvalca s dvoma turbodúchadlami a funkciou deaktivácie polovice valcov.

 

 

Zaujímavosťou je fakt, že nejde o klasicky trojpriestorovú karosérii typu sedan, ale o liftback – zadné dvere sa vyklápajú kompletne aj s presklením. Ide o riešenie málokedy vídané, z veľkých automobiliek to používa napríklad Škoda pri modeloch octavia či superb.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov