Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Už je tu! Nový Opel Combo Van.

Opel dnes predstavil v Bratislave motoristickým novinárom netrpezlivo očakávanú novinku: malý "úžitkáč" Opel Combo Van.

Prostredie Vodárenského múzea v Bratislave výborne korešpondovalo s určením tzv. “jednotonovej” dodávky.

     

Jej pôvab je však okrem bezchybnej využiteľnosti (2 europalety sa zmestia vo všetkých verzách, šikovné možnosti prevozu dlhých predmetov, indikácia preťaženia vozidla a mnoho iných vtipných a užitočných prvkov) aj vo vynikajúcom komforte jazdy a ovládania. Nechýbajú ani bezpečnostné systémy (až 19) typické pre tie najlepšie osobné automobily. Interiér kabíny sa v ničom nelíši od od modelu Opel Combo Life, teda rodinného veľkého a pohodlného automobilu.

     

Nový Combo Van môže mať dĺžku 4,4, alebo 4,75 m. Kabína môže byť nielen 2- , ale tiež 5- miestna, s oddeleným úžitkovým priestorom. Maximálne užitočné zaťaženie Comba Van dosahuje 948 kg a objem nákladného priestoru až 4,4 m3. V dnešnej ponuke sú zatiaľ výlučne naftové motory, konkrétne: 1,5 CDTI (55, 75, 96 kW) a 1,6 l (55, 73 kW). K dispozícii je aj osemstupňová automatická prevodovka.

O čosi neskôr ponuku obohatí benzínový motor 1.2 Direct Injection Turbo s výkonom 81 kW (110 k).

     

Dnes zverejnený cenník prezrádza, že za (bez DPH) cenu 11 200 € môžete mať kratšiu verziu s motorom 1,5 CDTI (55 kW). Na celkom opačnom konci je variant XL s motorom 1,5 CDTI (96kW) systémom Start/Stop a osemstupňovým automatom za 16 790 € (bez DPH).

     

“…predávať tisícky!” bolo neoficiálnym heslom vtipnej i dôvtipnej prezentácie – slovenskej premiéry Opel Combo Van. Všetko nasvedčuje tomu, že ambiciózne predsavzatie sa naplní!

Podrobnejšie vás s modelom Opel Combo Van 1,5 CDTI zoznámime v redakčnom teste.

Dalibor Klíma

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov