Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Svetovou jednotkou je Toyota Corolla

Najpredávanejším osobným automobilom na našej planéte je, rovnako ako vlani, Toyota Corolla. Druhá priečka v prestížnej ankete patrí veľkému americkému pick-upu Ford F-Series a tretia skončila Honda Civic.

Prečítajte si aj: Toyota Tundra PIE Pro – vodíková pizzeria

Výsledky spomínaného prieskumu poskytla spoločnosť Focus2move, ktorá sleduje predaj vozidiel vo viac ako 150 krajinách. Toyotu Corollu si od januára do konca októbra kúpilo na celom svete 995.356 zákazníkov, pre Ford F sa rozhodlo o 100.000 menej a Hondu Civic preferovalo viac ako 696.000 motoristov.

Prečítajte si aj: OH 2020 + Toyota = ekoolympiáda

Na ďalších priečkach skončili SUV Toyota RAV4 a Volkswagen Golf. Do elitnej desiatky svetového rebríčka sa zmestili tiež modely VW Tiguan a VW Polo, Honda CR-V, Toyota Camry a Chevrolet Silverado. Len pre zaujímavosť, najpredávanejším českým vozidlom je Škoda Octavia.

Prečítajte si aj: Nová Toyota RAV4 stavia na hybrid

Toyota Corolla okupuje prvú pozíciu v rebríčku najčastejšie kupovaných automobilov na svete nepretržite od roku 2004. V podstate od roku 1997 je najlepšie predávaným automobilom v histórii. Začiatkom budúcej sezóny na trh dorazí dvanásta generácia modelu Corolla.

Prečítjte si aj: Toyota Mirai – doba vodíková

Ako prvý sa predstaví model Toyota Corolla s dvoma hybridnými pohonmi, ktoré v ponuke nahradia dieselové agregáty. Nová Corolla sa do Európy vráti ako hatchback a “kombík”, pričom nahradí model Auris. V poradí jednotlivých výrobcov vedie Toyota s podielom prevyšujúcim deväť percent zo svetového trhu.

Prečítajte si aj: Toyota a Volvo – synonymum bezpečnosti

Ďalej v tomto ukazovateli nasledujú Volkswagen s takmer ôsmimi percentami a tretí je Ford so zhruba šiestimi percentami z globálneho trhu. Spoločnosť Focus2move.com svoje správy spracováva na základe globálnej databázy automobilov (GAD, Global Auto Database), ktorú vedie od roku 2010.

Prečítajte si aj: Toyota 2000GT – historický medzník

Databáza vzniká z viac než 300 zdrojov, medzi ktoré patria ministerstvá dopravy jednotlivých krajín, organizácie združujúce výrobcov automobilov a všetky ďalšie inštitúcie, ktoré majú oficiálne štatistiky v danej krajine alebo regióne.

Prečítajte si aj: Toyota Camry – Návrat do Európy

Prečítjte si aj: Toyota Setsuna? Elektro-roadster z dreva

-jj-

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov