Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Camry – návrat do Európy

Dobrá správa pre európskych priaznivcov automobilky Toyota. Japonská značka začne na európskom trhu opäť predávať priestranný sedan Toyota Camry, ktorý bude k dispozícii s hybridným pohonom. Súčasne však ukončí výrobný proces modelu Toyota Avensis.

 

Takmer pätnásť rokov uplynulo odvtedy, čo sa na starom kontinente doslova zavrela zem sa autami Toyota Camry. Obchody vtedy nešli podľa plánov, japonskí manažéri zmenili stratégiu a model z európskeho trhu stiahli.

Lenže Toyota Camry je najpredávanejším automobilom na svete v strednej a vyššej strednej triede a zrejme návrat do Európy bol len otázkou času.
Prečítajte si aj: Toyota Setsuna? Elektro-roadster z dreva

Diskutabilné je, ako na tento „comeback“ zareaguje európsky zákazník. Treba totiž priznať, že konzervatívne dizajnové prvky a línie nespĺňajú úplne európske chúťky.

Pod kapotou nájdete hybridné ústrojenstvo so štvorvalcom s objemom 2,5 litra, prevodovkou e-CVT a elektromotormi. Rovnaké ústrojenstvo s primárne predným pohonom používa napríklad aj Lexus NX300h.
Prečítajte si aj: 24 h Le Mans: Toyota do histórie aj s Alonsom
Sedan Toyota Camry vyhráva pravidelne zákaznícke rebríčky popularity aj v USA. Tam prakticky patrí k úplne základnej ponuke Toyoty, pretože je veľký, pohodlný, priestranný, bezpečný a disponuje modernou hybridnou technológiou.
Prečítajte si aj: 24 h Le Mans: Toyota do histórie aj s Alonsom
Camry do Európy príde v súčasnej ôsmej americkej generácii postavenej na modulárnej platforme.  Pravdepodobne však s nutnými úpravami a odlišnými detailmi.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov