Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla rošáda, Denholmová strieda Muska

Novou predsedkyňou správnej rady automobilky Tesla sa stala Robyn Denholmová, ktorá v tejto funkcii nahradí doterajšieho šéfa a zakladateľa spoločnosti Elona Muska. Ten sa vzdal funkcie pred mesiacom v súvislosti s vyšetrovaním zo strany finančných dozorných orgánov. 

Prečítajte si aj: Takto sa vyrába najnovšia Tesla

Denholmová doteraz pracovala ako finančná riaditeľka najväčšej austrálskej telekomunikačnej firmy Telstra a šéfovala tamojšiemu oddeleniu stratégie. V rade spoločnosti Tesla zasadá od augusta 2014, teraz ju povedie v pozícii lídra na plný pracovný úväzok.

Prečítajte si aj: V Európe vystrkuje rožky Tesla Model S kombi

Musk v auguste prekvapil finančné trhy, keď na sociálnej sieti napísal, že uvažuje o prevzatí Tesly a stiahnutiu ich akcií z verejného obchodovania. Súčasne dodal, že má pre svoj zámer zaistené financovanie a že by za akcie podniku ponúkol čiastku výrazne prevyšujúcu ich vtedajšiu tržnú hodnotu.

Prečítajte si aj: Opancierovaná Tesla Model S? Žiadny problém vďaka patentu Armormax

Neskôr však uviedol, že s potenciálnymi investormi stále rokuje a že žiadna dohoda zatiaľ uzatvorená nebola. Burzovná komisia následne podala žalobu, v ktorej uviedla, že výrok o prevzatí firmy Tesla a stiahnutie akcií z burzy nemal reálny základ, bol nepravdivý a zavádzajúci, viedol k chaosu na akciovom trhu a poškodil investorov.

Prečítajte si aj: Expanzívna Tesla útočí s elektrickým ťahačom Semi! Vyrobí ročne 100.000 kusov?!

Krátko potom sa však komisia s Teslou a Muskem dohodla na urovnaní obvinení. Tesla aj Musk podľa dohody  zaplatia 20 miliónov amerických dolárov (17,410.986 eur). Navyše, Musk musí aspoň na tri roky odstúpiť z funkcie predsedu správnej rady podniku. Môže však zostať vo funkcii generálneho riaditeľa Tesly.

Prečítajte si aj: Elektromobil Tesla Roadster už letí vo vesmíre! Elon Musk si splnil ďalší sen

-jj-

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov