Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Daimler AG investuje do elektromobility

Elektrická ofenzíva koncernu Daimler AG naberá na obrátkach. V Amerike položili základný kameň fabriky na výboru akumulátorov.

Položením základného kameňa sa začína výstavba nového závodu na výrobu akumulátorov. Vyrastie v blízkosti závodu na výrobu osobných automobilov v Tuscaloose a bude dodávať akumulátory pre budúce elektrické vozidlá kategórie SUV produktovej a technologickej značky EQ.

Nový závod na výrobu akumulátorov v blízkosti závodu v Tuscaloose je súčasťou svetového združenia na výrobu akumulátorov s celkovým počtom osem závodov v Kamenzi, Stuttgart-Untertürkheime, Sindelfingene, Pekingu, Bangkoku a teraz v Tuscaloose. Táto celosvetová sieť umožňuje značke Mercedes-Benz flexibilne a efektívne reagovať na dopyt trhu. Jednotlivé prevádzky zásobujú lokálnu výrobu automobilov a sú, ak to bude potrebné, pripravené na export. Do roku 2022 ponúkne Mercedes-Benz Cars v každom konštrukčnom rade najmenej jeden elektrifikovaný model, celkovo bude potom v portfóliu viac ako 130 modelov. V rámci celosvetových elektroofenzív spustí Mercedes Benz v USA aj výrobu plnoelektrických modelov SUV.

„Tak ako automobilka Mercedes pomohla dostať náš štát na čelo výroby vozidiel, Alabama pomôže dostať Mercedes na čelo elektrickej mobility,“ vyhlásila guvernérka Kay Iveyová. „Výnimočnú povesť značky ‘Made in Alabama’ sa ustavične usilujeme posilniť. Pre svetovú značku ako Mercedes-Benz preto nie je viac vhodnejšie miesto výroby ako Alabama.“

Daimler AG (PL), foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov