Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ani Chevrolet Blazer v Európe nekúpite

Na Chevy Blazer môžete u nás zabudnúť! Cena nového SUV od americkej automobilky Chevrolet, ktoré sa bude vyrábať v mexickom mestečku Ramos Arizpe, sa pohybuje od 30.000 USD (25.733 eur) vyššie, ale na európskom trhu sa predávať nebude.

Koncern General Motors nevstúpil v tomto prípade na neznámu pôdu. Napokon, vo svojom súčasnom portfóliu má pestrú ponuku crossoverov a SUV značky Chevrolet, ktorá zahŕňa modely Trax, Equinox, Traverse, Tahoe a najväčší Suburban.

Predstavitelia zámorskej automobilky avizovali, že Blazer má byť v podstate s crossover strednej veľkosti, ktorý namiesto siedmich sedadiel preferuje v zadnej časti bohatší batožinový priestor. Po sklopení zadných sedadiel dostanete štedrý priestor s objemom 1818 litrov.

Prečítajte si aj: Chevrolet Camaro ZL1 1LE? V Európe zakázané ovocie!

Zámorskí záujemcovia si môžu vybrať z dvoch agregátov. V oboch prípadoch ide o zážihové a atmosférické pohonné jednotky s priamym vstrekovaním, ktoré sú spriahnuté výlučne s deväťstupňovou automatickou prevodovkou.

Základným motorom bude štvorvalec s objemom 2,5 litra, ktorý produkuje 194 koní a maximálny krútiaci moment 255 Nm.Vrcholný variant bude mať pod prednou kapotou vidlicový šesťvalec s objemom 3,6 litra s najvyšším výkonom 309 koní a krútiacim momentom 365 Nm, pričom s V6 bude možné ťahať aj dvojtonový príves.

Prečítajte si aj: Chevrolet Corvette Genovation GXE? Nový elektrický blesk!


V základnom prevedení bude mat Blazer pohon predných kolies, ale v prípade záujmu sú v ponuke aj dve „štvorkolky“. Prvá bude disponovať systémom s pripojiteľnou zadnou nápravou, naopak sofistikovanejší špičkový variant výbavy s označením Premier a RS dostane pohon 4×4 s dvojicou medzinápravových elektronicky ovládaných spojok.

Prečítajte si aj: Prekvapenie v Los Angeles od Chevroletu, Corvette ZR1 ale bez strechy

 

Interiér je nesmierne vydarený. Pôsobí výrazne športovo a vo výbave nájdeme napríklad poltucet USB slotov, vyhrievané a ventilované všetky sedadlá, adaptívny tempomat, diaľkovo otvárateľné viečko batožinového priestoru, bezdrôtové dobíjanie mobilných telefónov, či panoramatické strešné okno. Chýbať nemôže ani osempalcová dotyková obrazovka s integrovaným rozhraním Apple CarPlay aj Android Auto.
Prečítajte si aj: Oživenie a reinkarnácia modelu Chevrolet Monza SS

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov