Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Chevrolet Camaro ZL1 1LE? V Európe zakázané ovocie!

Dve správy pre motoristických nadšencov z Európy! Tá dobrá je, že mníchovský automobilový špecialista GeigerCars.de začal predávať športový Chevrolet Camaro ZLI 1LE. Tento automobil sa však na starom kontinente môže (zatiaľ) používať len na súťažných okruhoch, pretože je príliš „divoký“ a nespĺňa európske normy.

 

Camaro šiestej generácie, ktoré GeigerCars.de predáva za 104.900 eur, dokáže byť diabolsky rýchle. „Nadupané“ a šialene športové vozidlo ZL1 1LE totiž absolvovalo slávny okruh Nürburgringu za 7 minút a 16 sekúnd. Tieto údaje majú vysokú vypovedaciu hodnotu pre fanúšikov športového a súťažného motorizmu!

Camaro vo verzii ZL1 má kompresorom preplňovaný osemvalec s objemom 6,2 litra, ktorého maximálny výkon je 485 kW (659 k) a krútiaci moment 880 Nm. Už samo o sebe je Camaro ZL1 prekliate rýchle, ale aby bolo schopné prekonávať traťové rekordy, je potrebné prihodiť práve spomínaný balík 1LE. Vďaka nemu je nové Camaro o 27 kilogramov ľahšie a ponúka viacero „vychytávok“.


Jeho súčasťou je kompletne nastaviteľný podvozok s tlmičmi Multimatic’s Dynamic Suspension Spool Valve, pneumatiky Goodyear Eagle F1 Supercar 3R, nastaviteľné stabilizátory a samozrejme kopa aerodynamických prvkov. Je tu karbónové prítlačné krídlo, ale tiež karbónové krídelka na prednom nárazníku, ktoré vytvárajú prítlak na prednej náprave.


Chevrolet nanešťastie pre Európu disponuje prílišnými aerodymamickými prvkami, ktoré sa nezlučujú s normami Európskej únie. Podľa bezpečnostných pravidiel EÚ je „štandardné“ Camaro ZL1 v oblasti bezpečnosti chodcov vyhovujúce, avšak rovnaké auto s paketom 1LE už nie.


Technické údaje Chevrolet Camaro ZL1 1LE
Motor: V8 (LT4) s nabíjaním kompresoru
Objem motora: 6,2 l
Maximálny výkon: 485 kW (659 k)
Krútiaci moment: 868 Nm
Zrýchlenie z 0 na 100 km/h: 3,6 s
Prevodovka: 6-rýchlostná manuálna
Spotreba (mesto – 19,1 l/diaľnica – 7,8 l/kombinovaná – 12,01 l na 100 km)
CO2 emisie: 279 g/km
Emisná trieda: Euro 6
Energetická trieda: G
Cena auta: 104.900 €

-jj-

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov