Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo V60 Polestar: safety car vo WTCC

Automobilky prezentujú svoje výkonné modely rôznymi spôsobmi. Najlepšou reklamou je motoristický šport. Volvo získalo kontrakt na safety car vo WTCC pre svoj V60 Polestar.

Na pretekoch WTCC na francúzskom okruhu Paul Ricard tak po prvýkrát jazdili ako safety car vozidlá Volvo V60 Polestar. Špeciálne upravené kombi verzie dostali nové bezpečnostné vybavenie.

Posádka zložená z vodiča a pozorovateľa bude viesť počas sezóny pole pretekárov pred každými pretekmi a tiež počas každého núteného spomalenia pre prípad nehody alebo mimoriadnych udalostí.

Volvo V60 Polestar Safety Car Volvo V60 Polestar Safety Car

Vedúci oddelenia motoršportu Polestar, Alexander Murdzevski Schedvin, prezradil, že bolo jednoduché rozhodnúť o spolupráci s WTCC. Je to perfektná reklama pre automobilku, ktorá môže rozšíriť do podvedomia zákazníkov alternatívu k vysokovýkonnej nemeckej konkurencii.

Volvo V60 Polestar Safety Car má voči bežnej verzii bezpečnostnú klietku, záchranné a komunikačné zariadenie, ktoré musí spĺňať bezpečnostné požiadavky stanovené FIA WTCC. Modely Polestar však majú za sebou 20 ročnú kariéru.

Volvo V60 Polestar Safety Car Volvo V60 Polestar Safety Car

Oddelenie Polestar totiž už v 90-tych rokoch pretekalo s upravenými modelmi Volvo v prestížnych podujatiach nielen WTCC. V sérii pretekov bude jazdiť tiež továrenský team Polestar s jazdcami Theda Bjork, Robert Dahlgren a Fredrik Ekblom.

Výkonné oddelenie Volva tak do tohtoročného šampionátu vstupuje s azúrovo modrými Volvami S60 Polestar TC1, ktoré majú základ v cestných verziách s prívlastkom Polestar. Sezóna WTCC má 12 pretekov, ktoré budú na 4 kontinentoch.

MM, Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov