Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Homola nesklamal v Bahrajne

Pepe Oriola vyhral aj druhé preteky jazdcov TCR International Series  na medzinárodnom okruhu v Bahrajne.

Po víťazstve v nočných pretekoch španielsky pretekár a jeho SEAT León skončili na prvom mieste aj v druhých pretekoch v slnečný a horúci deň. Oriolovi sa podarilo prebojovať zo šiestej pozície na štartovom rošte do čela jazdcov a ujal sa vedenia pred Kevinom Gleasonom na Honde Civic. Nakoniec prešiel cez cieľ pred Jamesom Nashom z teamu Craft-Bamboo Lukoil. Dušan Borkovic z tímu R3 Racing bol klasifikovaný štvrtý, Mat’o Homola skončil šiesty a zaznamenal prvé body v šampionáte jazdcov.

Homola 4       Homola 1

Nedeľné popoludnie v Bahrajne patrilo druhým pretekom svetového šampionátu TCR International Series. Maťo Homola, slovenský pretekár tímu B3 Racing Team Hungary, po prvých pretekoch, v ktorých sa umiestnil na 8. mieste, štartoval z druhého radu zo 4. pozície. Štart sa mu vydaril výrazne lepšie ako v prvých pretekoch, no aj tak stratil jedno miesto hneď v prvej zákrute. Veľmi tesné súboje, doslova aj medzi tímovými kolegami, priniesli skutočne napínavé zápolenia. Po jednej z kolízií vypadol aj Stefano Comini, ktorý je známy svojou tvrdosťou, no tentokrát na to doplatil. Celkom nepochopiteľne spolu zvádzali súboj aj tri Hondy z jedného tímu, čo prinieslo vypadnutie dvoch z nich a aj vďaka tomu sa podarilo Maťovi prebiť sa naspäť na 6. miesto, ktoré stratil po malej chybe v zákrute Al Shakir Tover a krátkom výlete mimo trať. Cieľovú čiaru nakoniec prešiel na 6. mieste, čo hodnotíme ako dobrý štart do sezóny.

„Po prvých pretekoch som sa cítil dosť zle a hneď po pretekoch som musel ísť do Medical Centra, kde som dostal infúziu,” povedal Maťo o sobotňajších večerných pretekoch. „Ráno som sa už cítil oveľa lepšie a tak som mohol odštartovať do pretekov č. 2. Na začiatku som dostal mnoho ťukancov a je možné, že aj na koleso, nakoľko auto nefungovalo stopercentne, no aj tak to bolo výrazne lepšie ako v sobotu. Štartujem v novom šampionáte, v novom aute s novými pneumatikami, takže je stále čo zlepšovať a učiť sa. Teším sa že berieme dôležité body domov.“

Homola 3

David Bári, tímový manažér B3 Racing: „Som celkom spokojný s výsledkom. Tím mal pred týmito pretekmi minimálne skúsenosti s novými pneumatikami a brzdami. Dôležité je to, že sme nazbierali body a vieme čo musíme zlepšiť, aby sme boli rýchlejší.”

Radosť z úspechu však zakalila správa, že Maťo Homola a Aku Pellinen dostali 30-sekundovú penalizáciu za predčasný štart. Mat’o sa predčasne pohol na štarte, potom síce zastavil, ale pravidlá sú prísne a tak ho usporiadatelia potrestali a skončil na 11. mieste.

Vo finálnych výsledkoch to znamená posun na 10. miesto pre Pellinena a 11. miesto pre Homolu. Maťov tímový kolega Dusan Borković tým pádom poskočil na 3. miesto.

Seriál pretekv TCR International Series pokračuje 23. a 24. apríla v portugalskom Estorile.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov