Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Allegria Resort Stegersbach: Dostupný luxus pre všetkých

Allegria Resort Stegersbach by Reiters. Na svete je veľa čarovných miest stvorených na relax, psychohygienu a dokonalý oddych. A jedno z nich máme na dosah ruky.

Iba necelé dve hodiny trvá cesta autom z Bratislavy do južného Burgenlandu, ktorý je povestný svojimi mierne zvlnenými kopcami, slnečnými dňami a miernou panónskou klímou, trvajúcou počas celého roka. Ak k tomu pridružíme množstvo termálnych prameňov a s tým súvisiacu minerálnu pôdu ideálnu pre viniče, vychádza nám z toho, že je to skoro raj na zemi. A v tejto romantickej idylke sa nachádza malebné mestečko Stegersbach, nad ktorým sa vyníma dovolenkový rezort – Allegria Resort Stegersbach. Miestni ho poznajú a obľubujú pre svoje fantastické termálne kúpele, ktoré sú k dispozícii aj verejnosti, teda nehotelovým hosťom.

Termálna voda a terapia

Familientherme – čiže rodinné termálne kúpele sú v Rakúsku veľmi obľúbené a tie v Stegersbachu obzvlášť. Už niekoľko rokov  patria medzi trojicu najlepších v krajine. Kúpele sú zásobované vlastným termálnym prameňom, presnejšie dvomi. Z 3 000-metrovej hĺbky vyviera liečivý prameň – Thermal 1, ktorým sa plní terapeutický bazén v beauty centre Dolce Vita. „Vďaka vysokému obsahu síry pôsobí  na pokožku táto liečivá voda bez zápachu, doslova ako hojivá masť. Pozitívne účinky má však aj na srdcovo-cievne ochorenia, kĺby, stavce, svalstvo, neurologické ochorenia a stavy vyčerpania,“ hovorí riaditeľ rezortu, sympatický Jaro Rataj, Slovák, ktorý tento zaujímový hotelový komplex riadi už tretí rok. Vodou z termálneho prameňa – Thermal 2, úžasne pôsobiacou na pohybový aparát sa plní skoro každý bazén v termálnych kúpeľoch.

Vodný raj

Ak ste aj vy fanúšikom minerálnych vôd, wellness sveta a vodných atrakcií, potom sa v hotelovom komplexe budete cítiť ako ryba vo vode. Nachádza sa tu totiž 14 bazénov. Vonkajších aj vnútorných, plaveckých, ale aj pre zábavu či relax. Spomeňme napríklad bazén s masážnymi dýzami a gejzírom, studený a horúci yin yang, šepkajúce kúpele, divokú rieku, umelé vlny či bazény s tobogánmi a šmykľavkami pre deti. Tisícpäťsto kvadratických metrov vodnej plochy v priestore 8 000 m² termálneho areálu zahŕňa aj rozmanité druhy sáun, oddychové miestnosti a skrášľujúce centrum s kvalitnými masážami. Za všetky druhy masáží spomeniem procedúru, ktorú môžete absolvovať len na dvoch miestach v Rakúsku – aqua floating. Táto masáž je jedinečná tým, že sa pod dohľadom skúseného fyzioterapeuta vykonáva v špeciálnom bazéniku napustenom teplou vodou so zvýšeným obsahom minerálov. Na špeciálnom vankúšiku s valcom pod kolenami sa pokojne vznášate, zatiaľ čo ruky maséra uvoľňujú vaše stuhnuté svalstvo. Verte, že tento jedinečný zážitok budete vrelo odporúčať aj svojim priateľom a známym.

Luxus dostupný pre každého

Poďme sa však nazrieť aj do prorodinného, golfového, wellness a termálneho hotela Allegria so štvorhviezdičkovým komfortom. Je súčasťou dovolenkového komplexu Allegria Resort Stegersbach a určený je rovnako pre rodiny s deťmi, ako aj pre bezdetné páry, priaznivcov golfu či milovníkov SPA. „Koncept dostupného luxusu bol vytvorený pre ľudí hľadajúcich cenovo výhodnú dovolenku s kvalitnými službami a produktami,“ vysvetľuje Jaro Rataj. Hotel je navyše rozdelený na tri časti, takže hostia preferujúci ticho a pokoj majú svoje zákutia a zóny, kam deti nemôžu. To je garancia dokonalého oddychu. Pre deti a rodiny je v rezorte zasa vytvorený dostatok priestoru na hranie a zábavu a taktiež množstvo atrakcií. Od bazénov, šmykľaviek, toboganov, pieskovísk, trampolín, volejbalového ihriska, skákacích hradov až po skvelo vybavenú 1 000 m2 interiérovú zónu na hranie. Športuchtiví hostia dozaista ocenia moderne vybavené panoramatické fitnescentrum a počas teplých mesiacov aj množstvo cyklistických a nordic walking trás. Ak patríte medzi labužníkov, nepochybne oceníte aj fantastickú rakúsku kuchyňu, ktorá je hosťom k dispozícii počas celého dňa formou tzv. plnej penzie PLUS. Hotelový cukrár vás zasa po celú dobu pobytu bude rozmaznávať znamenitými zákuskami, ktoré sú súčasťou aj popoludňajšieho bufetu. Dobre padnú po výdatnom plávaní, ale aj po dopoludňajšej golfovej deviatke. A ako patria k Allegrii Spa rezortu termálne kúpele, tak sa k nemu neodmysliteľne radí aj golfové ihrisko.

Golfová hojdačka

Súčasťou komplexu je rozsiahle a členité 50-jamkové golfové ihrisko Reiters Golfschaukel Lafnitztal (tzv.golfová hojdačka), obklopujúce hotelový rezort, ktorý nadchýňa profesionálnych aj začínajúcich golfistov. Najväčšie golfové ihrisko v Rakúsku ponúka dve 18-jamkové ihriská, jedno 9-jamkové a 5-jamkový Fun Parcourse. Prvá jamka Südburgenladu sa začína priamo pri hoteli, ako aj odpaliská a garáž s golfovými autíčkami, čo oceňujú všetci milovníci tohto športu. „Negolfisti sa môžu nádherným grínom kochať aspoň z balkónov izieb,“ podotýka s úsmevom riaditeľ rezortu, ktorý tiež prepadol vášni k golfu.„Mnohí hostia sa k nám po svojom prvom pobyte radi vracajú na predĺžené golfové víkendy,“ dáva do pozornosti Jaro Rataj.

Čo už k tomu všetkému dodať? Rezort Allegria Stegersbach má taký obrovský voľnočasový záber, že každý hosť si v ňom nájde to, po čom jeho srdce túži.

Text: Ria Ratajová, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov