Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


World SBK v Moste už tento víkend, ukáže sa aj náš Maxim Repák

Posledný júlový víkend privíta Česká republika prestížne motocyklové podujatie WorldSBK. Priaznivci motocyklov, si tak prídu na svoje buď priamo na tribúnach okruhu v Moste, alebo v televízii na stanici Nova Sport 1.

Skvelou správou pre Slovensko je, že na tomto podujatí odštartuje aj náš reprezentant Maxim Repák, ktorý začiatkom leta oznámil vstup do tímu Accolade Smrz Racing BGR z Českých Budejovic, pod vedením Jakuba Smrža. Maxim sa už tento víkend predstaví na okruhu v Moste v kategórii WorldSSP300 a spomedzi 35 jazdcov z celého sveta zabojuje o čo najlepší výsledok.

Maxim má bohaté skúsenosti z pretekov na Európskej úrovni. V sezóne 2021 až 2022 reprezentoval Slovensko v juniorskej súťaži Yamaha R3 bLUcRU European Cup, ktorá sa jazdí popri WorldSBK. Práve na okruhu v Moste sa mu podarilo v oboch pretekoch získať 1. miesto a zajazdiť aj nový traťový rekord v kategórii.

Maxim uviedol: „Som veľmi rád, že sa po prestávke opäť vraciam na preteky. O to viac ma teší, že sú to práve Majstrovstvá sveta, kategórie WorldSSP300. Ďakujem Jakubovi Smržovi, že mi dal možnosť jazdiť v tím Accolade Smrz Racing BGR, ktorý zaznamenal veľa úspechov a zážitkov z tohto šampionátu. Po nedávnych testoch na okruhu v Moste verím, že táto spolupráca bude úspešná. Som odhodlaný urobiť všetko najlepšie ako viem. Touto cestou mi dovoľte pozvať každého, kto má chuť pozrieť si preteky priamo na okruh do Mostu alebo k televíznym obrazovkám. Budem sa tešiť.“

Jakub Smrž (šéf tímu): „S Maximom sme už v minulosti riešili možnú spoluprácu. Dôvodom bolo že minulých rokoch ukázal svoje kvality v R3 bLUcRU European Cup. S odstupom času sme opäť otvorili tému spolupráce a naše cesty sa spojili. Maxim nejaký čas nejazdil na pretekoch, ale na testoch v Moste ukázal, že dokáže byť rýchly a má priestor na zlepšenie. Je mladý a rozumný preto sa s ním výborne spolupracuje. Uvedomujeme si, že preteky v Moste budú náročné nie len pre tím, ale aj pre samotného Maxima. Vzhľadom k jeho pauze, budú preteky v Moste prvým ostrým testom a predovšetkým príprava na ďalšie preteky vo World SBK.

 

Harmonogram pre kategóriu WorldSSP300:

Piatok:

  • 09:45 až 10:15 – voľný tréning 1
  • 14:15 až 14:45 – voľný tréning 2

Sobota:

  • 09:45 až 10:05 – Tissot Superpole
  • 12:40 – 1. Preteky (14. kôl)

Nedeľa:

  • 09:50 až 10:05 – Warm Up
  • 15:15 – 2. Preteky (14. kôl)

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov