Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi predstavilo novú R18

Pretekársky stroj, ktorý jazdil na pretekoch 24 hodín v Le Mans, dostal nástupcu. Model Audi R18 má pre sezónu 2016 modernejšieho nasledovníka, ktorého predstavili v Mníchove.

Pri príležitosti finále Audi Sport v tréningovom centre Audi Training Center v Mníchove predstavili vynovený model R18. V pretekárskej súťaži DTM sa však automobilka rozhodla pre nezmenený automobil s vodičom.

V súťaži GT začne jazdiť nové Audi R8 LMS. Pretekárske vozidlo pre kategóriu LMP1, ktoré súťaži v 24-hodinovke v Le Mans alebo vo FIA WEC (World Endurance Championship), ponúkne novú aerodynamiku a modifikovaný hybridný systém.

Optimalizovaný systém s účinnosťou TDI motora umožní dosiahnuť ešte lepšie výsledky. Sezóna 2016 vo FIA WEC, ktorá začne 17. apríla na okruhu Silverstone, privíta novinku R18. Pre účasť na prvých pretekoch museli postaviť hneď 2 modely.

Audi R18 Audi R18

Spolu so sesterskou značkou Porsche, ktorá tiež preteká vo WEC súťaži, predstavili plán 2 vozidiel. V minulosti mali k dispozícii 3 automobily a so zefektívnením nákladov sa rozhodli pre stavbu len 2 modelov.

Bližšie informácie o upravenej hybridnej sústave a aerodynamike však automobilka nezverejnila. V pretekoch GT už začali s testovaním novej R8 LMS. Pre sériový predaj bolo určených 45 vozidiel a Audi plánuje s rozšírením výroby pre sezónu 2016 z dôvodu vysokého dopytu.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov