Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Iveco Vision: nové riešenia v doprave

Za koncept Vision získala spoločnosť Iveco ocenenie v oblasti trvalej udržateľnosti v doprave.

Spoločnosť Iveco získala európske ocenenie za trvalú udržateľnosť v oblasti dopravy (Europäischer Transportpreis für Nachhaltigkeit 2016) v kategórii vozidiel pre distribúciu tovaru. Ocenenie bolo udelené značke za koncepciu Iveco Vision, ktorá vychádza z dlhodobého zamerania firmy na trvalo udržateľné a inovatívne technológie v doprave.

Cieľ:  elektromobilita

Koncepcia Iveco Vision patrí k najlepším a najkomplexnejšie integrovaným prístupom k budúcim mestským potrebám. Značka je verná svojmu sloganu „Iveco. Váš partner pre trvalo udržateľnú dopravu“ a ďalej rozvíja vlastné riešenia v oblasti prepravy osôb a tovarov s cieľom osloviť trh elektromobility v mestách, ktorý bude rýchlo rásť vďaka dopytu obyvateľstva a vzdialenostiam, ktoré je nutné prekonávať. Slogan odráža základné hodnoty spoločnosti Iveco v oblasti technológií zameraných na znižovanie celkových nákladov na vlastníctvo. Iveco vyvíja riešenia pre trvalo udržateľnú dopravu a je tým pravým obchodným partnerom pre zákazníkov.

IVECO_Concept_Vision

Adaptívne ovládacie rozhranie

Koncepcia Iveco Vision je ďalším krokom vpred v rámci tohto úsilia. Spája trvalú udržateľnosť s bezpečnosťou, ergonómiou a budúcimi riešeniami pohonu: čisto elektrický pohon pre nulové miestne emisie a veľmi nízku hlučnosť v mestských oblastiach spolu s hybridným pohonom pre dlhšie trasy mimo mesta a zníženie spotreby a emisií CO2 až o 25 percent. Rozdeľovanie energie na tepelnú a elektrickú je regulované pomocou algoritmu cez prenosovú skriňu vyvinutú spoločnosťou Iveco. Riešenie otvára celý rad možností z hľadiska architektúry pohonu.

Súčasťou koncepcie Iveco Vision sú aj adaptívne ovládacie rozhranie (vrátane odnímateľného tabletu, ktorý komunikuje so systémom palubnej elektroniky), inovatívny systém automatického nakladania s premenlivou podlahou a nové riešenia na zabezpečenie nákladu. Cieľom je minimalizovať záťaž kladenú na vodiča pri vykonávaní rôznych činností počas výjazdov, v neposlednom rade umožnením prístupu do nákladového priestoru vo vzpriamenej polohe a bez zbytočnej námahy.

Koncepcia spája funkčnosť s formou

Napríklad otvorené predné A-stĺpiky s veľkými sklami pre maximálnu viditeľnosť zvyšujú bezpečnosť a zároveň poskytujú ničím neobmedzovaný výhľad z vozidla. Viacero kamier poskytuje úplný prehľad o priestore v okolí vozidla. Horná clona nad čelným sklom ponúka dokonalý panoramatický výhľad.

Koncepcia Iveco Vision vychádza z rozsiahlych skúseností značky s riešeniami pre trvalú udržateľnosť v doprave, ktoré spoločnosť Iveco vyvinula počas svojej dlhej a úspešnej histórie. Spoločnosť Iveco je európskou jednotkou v oblasti trvalej udržateľnosti a patrí do koncernu CNH Industrial, ktorý bol na základe ukazovateľov Dow Jones v oblasti trvalej udržateľnosti vyhlásený za jednotku v rámci celého priemyslu už piaty rok za sebou.

Od roku 1983 je spoločnosť Iveco zároveň aj jednotkou v oblasti vozidiel s pohonom na zemný plyn pre odvetvia autobusovej dopravy a prepravy osôb či nákladu. Do ponuky pohonov na alternatívne palivá pre nákladné vozidlá patrí aj pohon na skvapalnený zemný plyn (LNG). V oblasti mestskej logistiky brázdi Daily Electric cesty už od roku 1986 a najnovšia generácia tohto modelu bola uvedená na trh len nedávno.

Iveco (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov