Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Corsa: Potešenie (nielen) pre Generáciu Z

Nové auto znamená vyššiu bezpečnosť, najmodernejšie technológie a štýlový dizajn - ale najmä záruku a minimálne náklady na servis!

Nie je žiadnym tajomstvom, že väčšina mladých ľudí si len ťažko vie predstaviť život bez smartfónu, pripojenia na internet či bez sociálnych sietí. Sme dokonale prispôsobení digitálnej dobe, no jedna vec sa ani zmenou generácie nemení: Aj dnes veľká časť čerstvých dospelákov túži po vlastnom aute, odkladáme si prvé výplaty z brigád a cestu domov neraz plánujeme tak, aby viedla okolo autobazára. Nebudeme si však klamať, len máloktorý slovenský tínedžer si môže dovoliť kúpiť úplne nové auto. Keď však šikovný mladý človek opustí školu a dokáže zarábať väčšie peniaze, odrazu začína byť myšlienka na prvé nové auto aktuálna. Veď nové auto znamená vyššiu bezpečnosť, najmodernejšie technológie a štýlový dizajn – ale najmä záruku a minimálne náklady na servis!

 

Do práce aj do fitka 

Opel Corsa už tradične spája potešenie z každodennej jazdy s moderným dizajnom, špičkovými technológiami a viacerými možnosťami pohonu. Vďaka svojim kompaktným rozmerom (dĺžka 4061 mm, šírka 1960 mm) je ideálnym parťákom na mestské dobrodružstvá a v úzkych uličkách sa cíti ako ryba vo vode. Parkovanie v podzemných garážach, kancelárskych budovách či shopping centrách spríjemňuje tak množstvo citlivých senzorov, ako aj vymakaná cúvacia kamera. Netreba zabúdať, že nová Corsa je skonštruovaná s ohľadom na budúcnosť a prostredníctvom pokročilých funkcií konektivity plne integruje fyzický a digitálny život moderného človeka.

Nové možnosti môže majiteľ objavovať s aplikáciou MyOpel, služba OpelConnect mu zaručí diaľkové ovládanie viacerých funkcií v aute a vďaka zabudovanej navigácii vždy dorazí do cieľa. Generáciu Z poteší bezdrôtové nabíjanie mobilu alebo konektivita Apple CarPlay a Android Auto pre ešte pohodlnejšiu a príjemnejšiu jazdu popri počúvaní hudby z obľúbeného playlistu. Práca a pohyb v meste je však iba jedna časť života mladého človeka, tou druhou je voľný čas. Aj to v tomto smere Corsa vyniká – benzínový trojvalec môže mať výkon až do 136 koní, elektrická verzia ponúka dokonca výkon 156 konských síl. K spaľovaciemu motoru si môžete zvoliť 8-stupňovú automatickú prevodovku, elektromobil má automat už štandardne. Originálny dizajn s prednou maskou Opel Vizor, celý rad moderných technológií, slušný výkon motora a možnosť voľby prevodovky – čo viac si môže človek od prvého nového auta priať?

Vo dvojici ide všetko ľahšie 

Nová Corsa nie je len ideálnym autom pre jednotlivca. Isteže je, ale… nie len pre neho. Po prvom novom aute totiž človek často siaha až v situácii, keď už má po svojom boku partnera/partnerku. A v Opli to veľmi dobre vedia. Nemecký výrobca aj preto svojmu najpredávanejšiemu modelu doprial priestranný interiér a plne využiteľný batožinový priestor s objemom 309 dm3 v základnom usporiadaní. Ak sklopíte zadné sedadlá, dostanete priestor až 1081 dm3 a to znamená, že v ňom bez väčších problémov odveziete aj nový nábytok do čerstvo kúpeného bytu.

Jazdu v noci robia bezpečnejšou predné Full-LED svetlá Intelli-Lux. Mimochodom, majú až 14 diódových segmentov, čo je vzhľadom na segment značný nadštandard. Počas výletov vo dvojici, či s partiou kamarátov, oceníte aj asistenčné systémy ako napríklad adaptívny tempomat, udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu, automatické brzdenie s detekciou chodcov či masážne sedadlo vodiča. Slečny a mladé dámy poteší asistent rozjazdu do kopca či sledovanie mŕtveho uhla. No povedzte, koľko rovesníkov s ojazdeným autom sa môže pochváliť takýmto komfortom?

Keď 1 + 1 sú tri

Narodenie dieťaťa patrí k najšťastnejším momentom v živote človeka. Mladé rodinky sa, hneď po uvedomení si reality, začínajú obzerať po väčšom aute, avšak pozor! Pri novej Corse nemusia! Už viete, že ponúka štedrý vnútorný aj batožinový priestor. Na zadných sedadlách nájdete systémy ISOFIX pre bezpečné ukotvenie detskej autosedačky, rovnaký systém dokonca môžete mať aj na sedadle spolujazdca. To ak cestujete s krpcom sami a chcete ho mať blízko seba.

Vrecká na zadnej strane predných sedadiel poslúžia na odloženie hračiek či fľašky s mliekom a zatmavené okná zas drobčeka ochránia pred slnečnými lúčmi. Väčším deťom cestovanie spríjemní zadná dvojica USB-C portov pre nabíjanie zariadení, na ktorých zvyknú sledovať svoje obľúbené rozprávky či seriály. A vy môžete mať aspoň chvíľu pokoj…

Slovo odborného redaktora Auto magazínu

Nový Opel Corsa je z nášho pohľadu komplexné auto. Skvelo poslúži jednotlivcovi, užijete si ho v páre a nezľakne sa ani príchodu potomka. Ak vašim potrebám viac sedí spaľovací motor, v ponuke sú hneď štyri výkonnostné varianty benzínového trojvalca – navyše s manuálnou aj automatickou prevodovkou. Ak máte možnosť auto pravidelne dobíjať (doma alebo v práci) a chcete jazdiť bez emisií, potom je tu pre vás elektrická verzia. Svoju jedinečnú Corsu si tak môže vyskladať každý podľa vlastných potrieb a preferencií. 

Opel Corsa Electric: Yes, of Corsa! (prvá jazda)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov