Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Polestar 2 – Radikálne zmeny, ktoré neodhalí ani školené oko

Polestar 2 prešiel po troch rokoch od debutu na trhu faceliftom. Vizuálne zmeny sú kozmetické, no po technologickej stránke nás čaká veľmi veľa nových vecí.

Nový kompaktný Polestar spoznáte predovšetkým vďaka upravenej masky chladiča, výrobcom označovanej ako SmartZone. Tu sú ukryté všetky kamery a radary. Veľkou novinkou sú aj kované, 20-palcové kolesá, ktoré sú alternatívou k štandardným 19-palcovým diskom.

Ale pod maskou sa toho deje oveľa viac. Polestar sa rozhodol pre úplne nové motory, ktoré budú dostupné v sólo aj duo konfiguráciách. Za zmienku stojí, že v prvom prípade pôjde pohon na zadné kolesá, a nie na predné ako doteraz.

Základná verzia sa môže pochváliť výkonom 303 koní a maximálnym krútiacim momentom 489 Nm. Doteraz to bolo 234 koní, respektíve 329 Nm. Rozdiel je teda obrovský a premieta sa do dynamiky. Šprint na stovku trvá 5,9 sekundy. V dvojmotorovej konfigurácii je to ešte lepšie. Celkový výkon je 427 koní a maximálny krútiaci moment až 740 Nm. Pre porovnanie, predtým to bolo 413 koní a 633 Nm. A čo viac, tí, ktorí chcú, si môžu zvoliť aj voliteľný balík Performance Package, ktorý zvýši výkon na 461 koní a umožní vozidlu zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy. Vyššiemu výkonu zodpovedajú efektívnejšie batérie s kapacitou 82 kWh, ktoré poskytujú dojazd až 635 km v súlade s normou WLTP . V dvojmotorovej verzii to bude až 591 km. Dôležité je, že nové batérie podporujú nabíjací výkon až 205 kW. 

To všetko by malo prinútiť zákazníkov oceniť ponuku Polestaru ešte viac. Zákazníci môžu zadávať objednávky už teraz. Európske ceny začínajú na 50 190 € za konfiguráciu s jedným motorom.

Volvo XC40 Recharge Twin – Menej je viac?

 

Zdroj: Polestar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov