Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SsangYong dokončil rehabilitáciu a je pripravený na novú etapu!

SsangYong Motor Company oznámil, že splatila úver určený na rehabilitáciu spoločnosti, a to z prostriedkov pochádzajúcich z jej akvizície spoločnosťou KG Group. SsangYong tak úspešne dokončil proces svojej rehabilitácie približne 18 mesiacov po jeho začatí v apríli 2021.

Spoločnosť teraz chce urýchliť stabilizáciu svojich procesov a manažmentu zvýšením predajov a rýchlym dosiahnutím zisku. Úspešná akvizícia spoločnosti SsangYong Motor Company a taktiež dokončenie procesu jej rehabilitácie položili základy pre stabilizáciu podnikania a podporu rastu spoločnosti.

Ssangyong Tivoli Grand – Vystúpenie z tieňa

V septembri SsangYong menoval novým predsedom Kwaka Jea-suna a výkonným riaditeľom (CEO) Jeonga Yong-wona. V októbri boli podniknuté ďalšie kroky na stabilizáciu manažmentu vymenovaním ďalších jeho členov a taktiež prebehli organizačné reformy, aby bolo možné proaktívne reagovať na nové obchodné výzvy.

V júli konzorcium KG Group, zamestnanci a manažment spoločnosti SsangYong podpísali trojstrannú dohodu zameranú na istotu zamestnania a dlhodobé investície. Bola posilnená spolupráca medzi manažmentom a zamestnancami, aby sa ďalej upevňovali pracovné vzťahy a aby sa predišlo opakovaniu predchádzajúcich neúspechov v tejto oblasti.

V rámci svojho operačného finančného plánu spoločnosť KG Group v októbri dokončila druhé kolo kapitálových investícií za účelom splatenia prioritných pohľadávok. Splatila úver rehabilitačného procesu a aktuálne sa sústredí na ďalšie zlepšovanie finančnej štruktúry spoločnosti SsangYong Motor Company.

Ssangyong Rexton – Verný sebe samému

Budúci rast SsangYong Motor Company bude zaistený okrem iného smerovaním spoločnosti k elektrifikácii modelov podporeným dodatočným kapitálovým financovaním od KG Group. Značka sa tiež zameriava na dosiahnutie rastu prostredníctvom úspešného uvedenia svojho nového SUV modelu Torres na medzinárodných trhoch. Jeho mimoriadne úspešné uvedenie na domácom juhokórejskom trhu už teraz vedie k veľkému nárastu predajov a zároveň povedie k posilneniu pozície značky na globálnych trhoch. Spoločnosť ďalej zvyšuje investície do vývoja technológií pre elektrické vozidlá – to s kódovým označením U100 bude uvedené na trh v budúcom roku.

Predstavitelia spoločnosti SsangYong Motor Company svojim partnerom a zákazníkom odkazujú: „V mene spoločnosti SsangYong Motor Company by sme radi vyjadrili našu úprimnú vďačnosť všetkým zúčastneným stranám, vrátane konkurzného súdu v Soule, veriteľov a partnerov, za ich pochopenie a podporu pri úspešnom dokončení rehabilitačného procesu a za položenie základov pre stabilizáciu podnikania spoločnosti. Obzvlášť by sme sa chceli poďakovať našim zákazníkom za ich lojalitu a pochopenie“.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov